Ayrımcılık rezaleti! Skandal başörtüsü uygulaması

Danimarka’da işsiz başörtülü vatandaşlar önerildikleri işyerlerinde işverenin istemesi durumunda başörtülerini çıkarmak durumunda kalacak. Çıkarmayanların maaşına ise el konulacak.

Ayrımcılık rezaleti! Skandal başörtüsü uygulaması
Ayrımcılık rezaleti! Skandal başörtüsü uygulaması
GİRİŞ 22.03.2017 13:02 GÜNCELLEME 22.03.2017 13:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Başörtüsü takanların işi kabul etmemesi durumda ise aldıkları işsizlik ödenekleri kesilecek.

AVRUPA ADALET DİVANI YASAK GETİRMİŞTİ

Avrupa Birliği'nin en yüksek yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, 14 Mart’ta aldığı bir kararla birlik üyesi ülkelerde işverenlerin çalışanlarının, "görülebilir bir şekilde herhangi bir siyasi, felsefi ya da dini simge taşımalarını" yasaklayabileceğine hükmetmişti.

DANİMARKALI BELEDİYELERDEN SKANDAL UYGULAMA

Danimarka’nın en büyük belediyelerinden ikisi önerildikleri işyerinde başörtüsünü çıkarması istenmesine karşın bunu kabul etmeyen başörtülü işsizlerin işsizlik ödeneklerini kesme yoluna gitmişti.

ÇALIŞMA BAKANI: 'UYGULAMA HARFİYEN UYGULANACAK''

Danimarka Halk Partisi Entegrasyon Sözcüsü milletvekili Martin Henriksen’in ‘‘İşsizlik kasalarının, başörtüsünü çıkarması istenmesine karşın bunu kabul etmeyen başörtülü işsizlerin işsizlik ödeneklerini kesme hakkı olup olmadığı’’ yönündeki soru önergesini yanıtlayan Danimarka Çalışma Bakanı Troels Lund Poulsen Danimarka Belediye’lerine bir mektup göndererek kurallara açıklık getireceğini, sosyal güvenlik alanındaki uygulama ve yükümlülüklerin uygulanmasını harfiyen isteyeceğini söyledi.

İŞSİZLER İŞLERİ SORGUSUZ SUALSİZ KABUL ETMEK ZORUNDA

Danimarka çalışma yasaları uyarınca, işsiz Danimarkalılar işçi bulma kurumlarının gösterdikleri işleri, kendilerine uygunluğunu sorgulamaksızın kabul etmek zorunda.

MİLLETVEKİLİNDEN IRKÇI AÇIKLAMA

Çalışma Bakanı’nın soru önergesine verdiği cevabı memnunlukla karşıladığını belirten milliyetçi, sağ popülist bir parti olan Danimarka Halk Partisi milletvekili Henriksen ‘‘Danimarka toplumunda bizim, İslamcı eğilimlere hayır deme hakkımız önemli. Burka, hijab ve başörtüsü insanları temiz ve temiz olmayan diye bölen bir ideolojinin simgeleri’’ diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    hemen kiliselerde papazin sakali giysisi haci kolyesi yasaklansin hadi buyuk devlet beklemedeyiz. AYASOFYA IBADETE ACILSIN.
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    küfür bir millettir. O soydandır evler barklar yıkanlar, o soydandır fravuları nemrutları geçenler.
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ergün denen zat evet Türkiye'de ysnlışlar vardı tamam kabul ediyorum ama Avrupa'da ki ayrımcılığı düşünmek dahi istemezsin
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    rahibeler için de geçerli mi? :))
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir yasanin basortusunu kapsamasi insan haklarina aykiri. basortusu, yakaya takilan rozet veya hac kolyesi, bilezigi vb. diger insanlara "ben bu inanctayim" mesaji vermekten ote pek bir islevi olmayan simgelerden farklidir. Bas ortusu vucudun gorunmemesi gereken bir bolgesini (saclari ve boynu) kapatmak icindir, "ben muslumanim" mesaji vermek icin degil. Dava acip bu yasa dusurtulmelidir, ve bunun girisimlerini de avrupa'daki muslumanlar yapacaklardir onumuzdeki aylarda diye umit ediyorum. Allah yardimcilari olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”