Şok market kimin? Şok market sahibi kim? Şok market Migros'un mu yoksa Ülker'in mi?

Neredeyse her mahallede kolaylıkla bulunabilecek market zincirlerinden biri olan Şok marketin kurucusu ve sahibi oldukça merak ediliyor. Bir yandan Şok marketin Migros'a ait olduğu iddia edilirken, diğer yandan Ülker'in olduğu konuşuluyor. Peki gerçek ne? Peki Şok marketin sahibi kimdir? İşte detaylar...

Şok market kimin? Şok  market sahibi kim? Şok market Migros'un mu yoksa Ülker'in mi?
Şok market kimin? Şok market sahibi kim? Şok market Migros'un mu yoksa Ülker'in mi?
GİRİŞ 01.08.2022 14:58 GÜNCELLEME 01.08.2022 14:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Büyük market zincirlerinden biri olan Şok marketin sahibi oldukça büyük merak konusu oldu. Bilinçli tüketiciler, alışveriş yaptığı marketin yapısını ve sahibini bilmek ve buna yönelik hareket etmek istiyor. Bu amaç doğrultusunda Şok marketin sahibinin kim olduğu ve şirket yapısını derleyip bir araya getirdik. İşte tüm detaylar... 

Şok market, 1995'te 13 mağaza ile piyasaya giriş Migros'un bünyesinde açılan bu market zincirinin açılma nedeni, Migros'tan daha uygun ürünleri piyasaya sunmaktı. Diğer bir nedeni ise daha küçük market yapısı ile her köşe başında şube açmaktı. Maliyeti düşürmek amacıyla açılan bu marketin 5 yıl içinde 291 şube daha açıldı. Sonraki 5 yılda, 311 şube daha eklendi. 2009'da 980, 2010'da ise yeni 1254 mağaza müşterinin kullanımına açıldı. 

ŞOK MARKETİN SAHİBİ KİMDİR?

şok marketin sahibi

Şok Market, Migros Ticaret ve Anonim Şirketi'ne bağlı olarak kurulan bir yapıdır. Migros ise, Koç Holding'in destekleri ile açılmıştır.

Ağustos 2011'de Yıldız Holding Şirketleri'ne devroldu. Bu şirket, Ali Ülker, Murat Ülker ve diğer Ülker ailesi üyelerine aittir. Şirketin alt kurumlarından biri olan ve 2010'da kurulan Gözde Girişim liderliğinde satın alınan Şok Market'in Genel Müdürü ise Uğur Demirel'dir. Marketin el değiştirmesinin ardından reyonları ve market yapısında değişiklikler yapılmıştır. 

 BİM kimin? BİM marketin sahibi kimdir? File Market BİM'in mi? BİM kimin? BİM marketin sahibi kimdir? File Market BİM'in mi?

2015'TEN İTİBAREN DAHA BÜYÜK ŞOK MARKET 

şok market uygulaması

Genel Merkezi Üsküdar'da bulunan Şok Marketler zinciri, 2015'ten itibaren büyümeye gitmeye karar verdi. Karardan sonraki 1 yıl içinde yaklaşık 4 bin şubeye ulaştı. 

2021'de ise, piyasaya sürdüğü online alışveriş uygulaması ile daha geniş kitleleri hedef aldı.

ŞOK MARKET MİGROS'UN MU YOKSA ÜLKER'İN Mİ?

şok market

Şok market Migros'un da değil, Ülker'in de değil. Konuyla ilgili kafa karışıklığının sebebi şöyle açıklanmaktadır. 

Şok Market 1995 ile 2011 arasında Migros bünyesinde olan bir marketti. Ancak 2011'de Yıldız Holding'e devroldu. Yıldız Holding de bünyesinde Ülker, Bizim Toptan, Superfresh, Aytaç et gibi markaları barındırmaktadır. 

Yani Şok Market, Ülker markasına ait değildir. Ancak Ülker markası ile Şok market aynı şirket bünyesindedir (Yıldız Holding - Ülker ailesi). 

A101 marketin sahibi kimdir? A101 kimin? A101 marketin kurucusu ve ortakları A101 marketin sahibi kimdir? A101 kimin? A101 marketin kurucusu ve ortakları

YORUMLAR 10
  • ramazan arıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    tarım ve gıda bakanlığının deren ve karali marka çaylarda boya olduğunun açıklanmasından sonra da, bu çaylar şok marketlerde niçin satılmaya devam ediliyor?
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Şok marketler kimin ? sorusunu sormuş ve oldukça uzun açıklama yapmış ama sonunda Şok marketler kimin olduğunu ben anlamadım. Şok marketler kimin?
    Cevapla
  • kamil test 1 yıl önce Şikayet Et
    ülker'in, yani butun kapilar ya koc'a ya ulker'e ya bim'e yada migros'a cikiyor. butun ulke bunlarin elinde.
    Cevapla
  • cedet 1 yıl önce Şikayet Et
    bu marketler zinciri bence dış destekli olduğuna inanıyorum türk halkını sömürenler mutlaka cezalandılmalıdır diye düşünüyorum artık yeter kime çalışıyorlar acaba diye soruyorum inanın başka bir Türkiye yok akılı olun bu markrtleri zengin zaten ama biz türk halkı malesef kendi kuyumuzu kazmışız ama şunu bilinmeidir yüce rabim hesabını soracaktır diye düşünüyorum zehir zukum olsun inşalah cenet yüzü gömesinler inşalah
    Cevapla
  • Seco 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletin parasiyla bakkalliktan zengin olmus koc ve diger masonlar doymadiniz ama aldiginiz beddua ailenizden cikiyo
    Cevapla
  • Hic 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece hayal edin öldünüz sadece kefeniniz ve üstünüze toprak atılıyor daha hesap başlamadı herkes ölecek Vallahi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle