Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisi...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifasının ardından gündem oldu. Bunun üzerine vatandaşlar Hafize Gaye Erkan'ın kaç yaşında olduğunu ve eğitimine ilişkin bilgiler oldukça merak etti. İşte, Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen hayatı...

Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisi...
Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisi...
GİRİŞ 02.02.2024 22:34 GÜNCELLEME 03.02.2024 00:49
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Hafize Gaye Erkan 1982'de İstanbul'da dünyaya geldi. Şimdilerde 41 yaşındadır. 

Annesi Matematikçi, babası ise Makine Mühendisi'dir. Çocukluk dönemini İstanbul'da geçirdi.

Hafize Gaye Erkan

HAFİZE GAYE ERKAN'IN EĞİTİMİ VE KARİYERİ

Hafize Gaye Erkan, ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Erkek Lisesini tamamladı. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden başarı ile (1. olarak) mezun oldu. 

Üniversiteden sonra Amerika'ya gitti ve orada finans alanında çalışmalar yürütmeye başladı. Birçok firmada çalışan Erkan, genç yaşında finans danışmanlığı yaptı ve bir bankada üst düzey yönetici olarak görev aldı. 

Princeton Üniversitesi'nde ise doktora yaptı. Hafize Gaye Erkan'ın finansal anlamdaki bu başarısı yabancı birçok Ekonomi Dergisi tarafından da dikkat çekici bulundu ve haberleri yapıldı. 

Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde akademik çalışmalara devam eden Hafize Gaye Erkan, orada da büyük başarılar elde etti ve ABD'nin En Genç Finans Profesörü unvanı elde etti. 

Hafize Gaye Erkan'ın biyografisi

Birçok firmadan teklif alan Hafize Gaye Erkan 2005'te Goldman Sachs'ı kabul etti ve orada 9 yıl boyunca çalıştı. Sonrasında ise First Republic Bank'ta yönetici oldu. Çalıştığı dönemde, bankada 10 kat büyüme görüldü. 

Ayrıca, ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.'da da çalıştı. Orada iki yıl boyunca yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalar yürüttü. Diğer yandan da küresel finans danışmanlığı şirketi olan Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesidir. 

Hafize Gaye Erkan'ın hayatı

'MÜTHİŞ TÜRK KIZI'

Hafize Gaye Erkan, ABD'de 'Müthiş Türk Kızı' olarak anılmaktadır. 

2019'da Crain's Bankacılık ve Finans Alanında Önemli Kadınlar listesine ve American Banker's Women to Watch listesine adını yazdırdı.

2018'de ise San Francisco Business Times'ın 40 Yaş Altı 40 ve C

MERKEZ BANKASI BAŞKANI OLDU

Hafize Gaye Erkan 9 Haziran 2023'te Türkiye'nin Merkez Bankası Başkanı oldu. 8 ay boyunca devam eden çalışmalarının ardından 2 Şubat 2024'te ise görevinden istifa etti. Yerine Fatih Karahan atandı. 

Fatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir Daha önce nerede çalıştı? Fatih Karahan'ın biyografisiFatih Karahan kimdir ve aslen nerelidir Daha önce nerede çalıştı? Fatih Karahan'ın biyografisi

YORUMLAR 30
  • alp 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir anlaşma kayıtsız şartsız olmamalı. kişiler kurumlara uymalı kurumlar kişilere değil
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Çok şey bilmek çok iş anlamına gelmediğini umarım anlamışsındır..
    Cevapla
  • insan 1 ay önce Şikayet Et
    bu ülkede donanımlı insanı sevmezler...
    Cevapla
  • Hayati 1 ay önce Şikayet Et
    Sürekli iş değiştirmiş, bizde de 8 ay çalıştı, zeki olabilir ama istikrar da çok önemli
    Cevapla
  • Hemo 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi denetimsizlik bu hale getirdi. Karşılıksız aşırı harcamalar, kesenin ağzını açmışız ama çuval boş, gelir yok gider had safada vs....vs. Başkana gelince kariyerine lafımız yok ama kariyerle kaptansız gemiyi yürütemesiniz ve selam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle