Misvak orucu bozar mı? Misvak kullanmak orucu bozar mı?

Ramazan'da oruç tutarken rutin olarak yapılan birçok alışkanlığın oruca zarar verip vermeyeceğini merak ediliyor. Peygamber Efendimiz'in bir sünneti olan misvak kullanmanın orucu bozacağı konusunda kimi zaman tereddüt yaşanıyor. Misvak kullanmanın oruca olan etkisine dair haberimizde...

Misvak orucu bozar mı? Misvak kullanmak orucu bozar mı?
Misvak orucu bozar mı? Misvak kullanmak orucu bozar mı?
GİRİŞ 04.04.2022 10:50 GÜNCELLEME 04.04.2022 10:50

Diş sağlığı konusunda geleneksel yöntem kullanan ve oldukça faydalı olduğu kanıtlanmış olan misvak Ramazan aylarında da kullanılmak isteniyor. Ancak "Misvak orucu bozar mı?", "Misvak kullanmak orucu bozar mı", "Oruç tutarken misvak kullanılır mı?" gibi sorular kafaları karıştırıyor. 

Oruçluyken misvak kullanma durumu karşısında tereddüt yaşayan insanların araştırdığı konuya dair tüm bilgiler ve detaylar haberimizde...

Gargara orucu bozar mı? Gargara yapmak orucu bozar mı?Gargara orucu bozar mı? Gargara yapmak orucu bozar mı?

Misvak

MİSVAK ORUCU BOZAR MI? 

Misvak kullanmak orucu bozmaz. Orucu bozmaması bir kenara, oruçluyken misvak kullanmak güçlü sünnetler arasındadır. Rivayet edilen hadislere göre, Peygamber Efendimiz oruçluyken misvak kullanır ve dişlerini temizlerdi. 

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu orucu bozar mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu orucu bozar mı?

Misvak kullanmak orucu bozar mı

Dişi temizlemek orucu bozmamaktadır. Bu kapsamda kullanılan ürünler de oruca zarar vermez. İster diş fırçası ister misvak olsun, oruç tutarken kullanılabilir. Ama bunlar kullanılırken macun gibi herhangi bir kimyasal madde kullanılmamalıdır. 

Dudak yemek orucu bozar mı? Dudak derisini yutmak orucu bozar mı?Dudak yemek orucu bozar mı? Dudak derisini yutmak orucu bozar mı?

Misvak kullanmak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!