Gargara yapmak orucu bozar mı? Gargara orucu bozar mı?

Ramazan'da araştırılan konulardan biri de 'Gargara yapmak orucu bozar mı' mevzusu. Kimi zaman gargara ilaçlarını kullanmak gerekirken, kimi zaman da sirke veya tuzlu su ile gargara yapmak gerekebiliyor. Böyle durumlarda orucun şüpheye düşmesi insanları tedirgin ediyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Gargara yapmak orucu bozar mı? Gargara orucu bozar mı?
Gargara yapmak orucu bozar mı? Gargara orucu bozar mı?
GİRİŞ 10.04.2022 14:59 GÜNCELLEME 10.04.2022 14:59

'Gargara orucu bozar mı', 'Tuzlu su ile gargara yapmak orucu bozar mı' gibi sorular Ramazan'da araştırılan konuların başında geliyor. Oruç tutan Müslümanlar bazı hastalık ve rahatsızlık durumunda gargara yapma gereksinimi hissedebiliyor. Bu durumun oruca zarar verip vermediği ile ilgili de bilgi almak istiyor. 

İşte oruçluyken gargara yapmanın hükmü...

Oruçluyken gargara yapmanın hükmü

Dudak yemek orucu bozar mı? Dudak derisini yutmak orucu bozar mı?Dudak yemek orucu bozar mı? Dudak derisini yutmak orucu bozar mı?

GARGARA YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Gargara yapmak orucu bozmaz. Sıvının yutulmadığından emin olunduğunda oruç bozulmaz. Ancak gargaranın orucu bozduğu bir takım durumlar da vardır. Gargara yaparken, sıvının yemek borusundan aşağı inilmediğinden emin olunmalıdır. Aksi takdirde oruç bozulur. 

Ayrıca oruçluyken gargara yapmak zaruri durumlarda tercih edilmelidir. Ciddi bir sağlık problemi yoksa, gargara yapmayı iftardan sonraya bırakmak dini açıdan daha iyi olacaktır. Çünkü gargara yaparken fark etmeden yutma ihtimali oldukça yükseltir. 

Gargara orucu bozar mı?

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı?

TUZLU SU İLE GARGARA YAPMAK ORUCU BOZAR MI? 

Tuzlu su ile gargara yapmanın hükmü, normal ilaç ile gargara yapmak ile aynıdır. 

KAZA GEREKİR Mİ? 

Gargara yapıldığı esnada bir şey yutulmadıysa oruç bozulmadığından kaza yapılamsına gerek yoktur. Ancak gargara yaparken bir miktarda da olsa sıvıdan yutulursa oruç bozulacağı için kaza yapılmadı gerekmektedir. 

Gargara yapmak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?