Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalamak (Diş macunuyla)

Ağız ve diş sağlığımız için günde birkaç gün dişlerimizi fırçalarız. Ancak Ramazan'a girdiğimiz şu günlerde, öğün sayımız azaldığı için diş fırçalama sıklığımız da azaldı. Ayrıca oruç tutarken birçok insan da diş fırçalamanın orucu bozduğundan endişe duyduğu için sahurdan önce ve iftardan sonra dişlerini fırçalıyor. Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunun cevabı haberimizde...

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalamak (Diş macunuyla)
Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalamak (Diş macunuyla)
GİRİŞ 10.04.2022 14:54 GÜNCELLEME 10.04.2022 14:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazanda oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı sorusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bilindiği üzere ağız ve diş sağlığını muhafaza etmek için her öğünün ardından dişleri fırçalamak oldukça önemli. Gün içinde birkaç kez dişlerimizi fırçalıyoruz ancak Ramazan'da bu sıklık bir hayli azalıyor. Öğün sayısı ikiye inince, diş fırçalama sayısı da ikiye inmiş oluyor. Diğer yandan ise diş fırçalamanı orucu bozduğuna ilişkin bilgiler oruç tutan kimseleri tereddütte bırakıyor. 

Peki oruç tutmak orucu bozar mı? Yoksa diş fırçalamak değil de diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte konuya ilişkin uzmanların verdiği yanıtlar...

Diş fırçalamak

Dudak yemek orucu bozar mı? Dudak derisini yutmak orucu bozar mı?Dudak yemek orucu bozar mı? Dudak derisini yutmak orucu bozar mı?

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI? 

Dişi temizlemek amacıyla diş fırçalamak orucu bozmamaktadır. Ancak bu fırçalama biçiminin çok sıkı ve sert olmadan ve diş etlerini kanatmaya sebebiyet vermeden olması gereklidir. Ayrıca diş macunu kullanmadan diş fırçalanmalıdır.  

Diş fırçalamak orucu bozar mı?

MİSVAK KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruçluyken misvak kullanmak orucu bozmaz. Hatta oruç tutan bir kimsenin dişlerini misvak ile temizlemesi bir sünnettir. Amir Bin Rebia'dan aktarılan bilgiye göre, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) oruçluyken dişlerini misvaklardı. 

Diş macunu ile diş fırçalamak orucu bozar mı?

Emziren kadın oruç tutabilir mi? Emzirirken oruç tutulur mu?Emziren kadın oruç tutabilir mi? Emzirirken oruç tutulur mu?

DİŞ MACUNU KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?

Peygamber Efendimiz döneminden bugüne kadar nakledilen bilgiye göre dişi temizlemenin orucu bozmadığı bilinmektedir. Ancak birçok hocanın görüşüne göre, son yüzyılda ortaya çıkan diş macunlarının oruca zarar verebileceği ifade edilmiştir. Diş macununun ağızda bıraktığı tat ve kokunun orucu bozabileceği, ayrıca macunun fark edilmeden de yutulabileceği belirtilmiştir. 

YORUMLAR 1
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    ağza alınan suyun tadını aldığımız halde orucu bozmuyorsa .diş macununun da oruca zararı yoktur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...