Ettehiyyatü duası Türkçe-Arapça okunuşu: Ettehiyyatü duası anlamı ve faziletleri!

Bazı dua ve sureler var ki belirli sayıda okunduğunda farklı hikmetlerin kapılarını aralıyor. Bunlardan biri de namaz kılarken her gün defalarca okuduğumuz "Ettehiyyatü" duası... Peki, Ettehiyyatü duasının Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? 41 ve 7 kere Ettehiyyatü okursak ne olur? Ettehiyyatü duası fazileti!

Ettehiyyatü duası Türkçe-Arapça okunuşu: Ettehiyyatü duası anlamı ve  faziletleri!
Ettehiyyatü duası Türkçe-Arapça okunuşu: Ettehiyyatü duası anlamı ve faziletleri!
GİRİŞ 26.04.2024 20:11 GÜNCELLEME 26.04.2024 20:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Müslümanların bilmesi gereken önemli bir dua olan Ettehiyyatü duasının pek çok fazileti bulunuyor. Namaz kılarken sıkça zikredilen bu duanın, özellikle okuyanları huzura kavuşturup rahatlatma özelliği öne çıkarıyor. Bu yazımızda, Ettehiyyatü duasının kaç defa okunursa ne gibi faziletlere tekabül ettiğini açıklayacağız. İşte, Ettehiyyatü duasının anlamı, faziletleri ve sırları! 41, 313 ve 7 defa Ettehiyyatü duası fazileti ve mutluluğun şifresi!

Sabah namazı nasıl kılınır, ne zaman kılınır? Sabah namazı kaç rekat?Sabah namazı nasıl kılınır, ne zaman kılınır? Sabah namazı kaç rekat?

ETTEHİYYATÜ DUASININ SIRRI

Bu dua, Miraç gecesinde ortaya çıkan bir dua olup içerisinde Yüce Allah'ın, Peygamber Efendimiz ve Cebrail Aleyhisselam'ın sözlerini içermektedir. Hz. Muhammed (SAV), Müslümanlara Ettehiyyatü duasını sık sık okumalarını önermiş ve bu duanın özellikle yemek yapılırken okunduğunda bereketli ve lezzetli olacağını belirtmiştir. Ayrıca cüzdanınıza para koyarken okunması halinde paranın bereketleneceği ve hayırlı alışverişlerde bulunulacağı ifade edilmiştir.

Hurmanın iyi geldiği hastalıklar nedir, kuru hurma faydaları nelerdir? Aç karnına hurma yemek...Hurmanın iyi geldiği hastalıklar nedir, kuru hurma faydaları nelerdir? Aç karnına hurma yemek...

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Gece yatmadan önce okunacak sure ve dualar!Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Gece yatmadan önce okunacak sure ve dualar!

Tevbe Suresi 128. ve 129. ayet Arapça okunuşu! Tevbe Suresi son iki ayetlerin faziletleri!Tevbe Suresi 128. ve 129. ayet Arapça okunuşu! Tevbe Suresi son iki ayetlerin faziletleri!

Kur’an’da geçen en etkili şifa duaları: Arapça 7 şifa ayetleri!Kur’an’da geçen en etkili şifa duaları: Arapça 7 şifa ayetleri!

ETTEHİYYATÜ DUASININ FAZİLETİ

Namaz sırasında ilk ve son oturuşlarda sürekli okunan Ettehiyyatü duasının birçok faydası bulunmaktadır, ancak çoğumuz bunları bilmemekteyiz. Kur'an-ı Kerim'de yer almayan bu duayı bilmek, Müslümanlar için önemlidir. Örneğin, kurak bir havada okunduğunda yağmur yağışının arttığı, huysuz çocuklara karşı okunduğunda ise çocukların sakinleştiği ifade edilmiştir. Ayrıca eşiniz için 7 kez okunduğunda eşinizin sadakatini artıracağı rivayet edilmiştir.

41 DEFA ETTEHİYYATÜ DUASI FAZİLETİ

Ettehiyyatü Duası, her namazda mutlaka okunması gereken bir duadır. Ancak bu dua namaz sırasında sesli değil, sessiz bir şekilde içten okunmalıdır. Peygamber Efendimiz, bu duayı 41 kez okuyan kişinin kısa sürede dünya ve ahiret zenginliğine kavuşacağını belirtmiştir.

313 DEFA ETTEHİYYATÜ DUASI FAZİLETİ

Bu dua, tüm Müslümanlar tarafından bilinen ve sıkça okunması gereken bir dua olup birçok fazileti bulunmaktadır. Örneğin, hasta birine karşı 313 kez okunduğunda şifa bulacağı ifade edilmiştir. Ayrıca yemek yaparken okunması durumunda ise yemek lezzetli ve bereketli olacaktır.

7 DEFA ETTEHİYYATÜ DUASI FAZİLETİ
Genellikle Müslümanlar tarafından namaz surelerinden biri olarak bilinen Ettehiyyatü duası, aslında bir dua olduğu için 5 vakit namazda da okunmalıdır. Bu duanın 7 kez okunması, hasta olan birinin kısa sürede şifa bulmasına yardımcı olabilir.

21 DEFA ETTEHİYYATÜ DUASI FAZİLETİ

Ettehiyyatü duası, istenilen yerde ve zamanda okunabilir. Namaz sırasında ise ilk ve son oturuşlarda okunmalıdır. Bu duanın 21 kez okunması durumunda, yemek yaparken okunduğunda hem bereketi artırır, hamileyken okunduğunda ise doğumu kolaylaştırır ve hayırlı evlada vesile olur. 

ETTEHİYYATÜ DUASI ARAPÇA VE TÜRKÇE OKUNUŞU

ETTEHİYYATÜ DUASI ANLAMI

Her türlü hürmet, salavât (dua) ve bütün iyilikler Allâh-ü Te'âlâ'ya mahsustur.

Ey Nebî! Allah'ın selâm, rahmet ve bereketi senin üzerine olsun.

Selâm, bizim ve Allah'ın sâlih (doğru hareket eden) kullarının üzerine olsun.

Şahâdet ederim ki, Allâh-ü Te'âlâ'dan başka ilah yoktur ve yine şahâdet ederim ki, Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) O'nun kulu ve Rasûlüdür.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • ALLAH dostları 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye, Japonya, amerika, Afrika Asya, rusya ingiltere almanya fransa italya ispanya, İsviçre İsveç Danimarka Hollanda kısaca bütün dünyada herkesin tek kurtuluşu var. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLMAK. KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK. bizler sadece ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA TAPARIZ...
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    bize, ALLAH YETER onun için KURANI KERİMDE, NE DENİYORSA, O , sakın, KURANI KERİMDEN sapmayın, cennete gitmek ve ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK İÇİN HER ŞEY KURANI KERİMDE VAR.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM SEN BİLİRSİN ALLAHIM SEN BİLİRSİN SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN bizleride AFFET ALLAHIM...
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 2 ay önce Şikayet Et
    Kelime-i şehadetin anlamını düzeltmeniz icab eder, doğrusu; 'Allah'tan başka ilah yoktur'
    Cevapla
  • Muhsin 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH NURUNU tamamlayacaktır ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!