CHP Swobada'nın istifasını istedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel ziyareti sırasında, Avrupa Parlamentosu Sosyalist İttifak lideri Swobada ile yapacağı görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı Esed'e benzetmesi yüzünden iptal edilmesi krizi büyüyor.

CHP Swobada'nın istifasını istedi
CHP Swobada'nın istifasını istedi
GİRİŞ 18.05.2013 16:07 GÜNCELLEME 18.05.2013 16:22
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen ortak basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Suriye lideri Beşar Esad'a benzetmişti.

Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda bu benzetmeye tepki göstererek toplantıyı terk etmişti. Bu olayın ardından ikilinin Swoboda'nın makamında gerçekleşmesi planlanan görüşmesi de iptal edilmişti.

Krizin perde arkasında ise, şunlar yaşandı. Sosyalist grup, Kılıçdaroğlu'ndan açıklamasını düzeltmesini istedi, aski takdirde görüşmenin olmayacağını bildirdi.

Taraflar arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı. Ancak Kılıçdaroğlu, düzeltme talebini reddedince görüşme yapılmadı. 

Daha sonra  Swoboda'dan gelen açıklamalarla Kılıçdaroğlu, "ben görüşmeyi reddetim" açıklaması ile açığa düştü. 

Bunun üzerine CHP yönetimi Swoabada'nın görevinden istifa etmesi çağrısında bulundu. 

YORUMLAR 32
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Suçlamanın mantıksızlığını kabul etmiyorlar. Avrupada ders alıp gelseler.
    Cevapla
  • Abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık!. Swobodonun istifasını değil Kılıçdartoğlunun istifasını istemeniz daha hayırlı ve gerçekçi olurdur. Zavallılar!
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    zavalılalar. Türkiyede seveniniz azaldı,şidide avrupayamı sıra geldi,kemalçabuk özür dile,ama bu adamın suçu Hep gafguf eline ne verirseler okuyo,demekki ekibi ve yardımcıları,????????????
    Cevapla
  • ahmet kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    jhgj. biz öyle söz verıpte sözünü (tutanlardan) deiliz:))))))))))))))yuh be kemalim yaw harbıden heryer kokuyo artık e yeteeeeeeeeeeerrrrrrrrrr
    Cevapla
  • ahmet kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    gfdgd. chp eger bu seçımlerde deyıl puan arttırması eger en az hazır oy oranın yarısı gıtmezse gerçek.agzım açık kalacak.yuh yanı dıycem.iyce kafayı yemış bu adamlar yaw.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi