Swoboda: O görüşmeyi ben iptal ettim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyen Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Kılıçdaroğlu ile yaşadığı krizin perde arkasını anlattı. Swoboda, "Erdoğan'ın Esad'la kıyaslanmasını kabul edemezdim" dedi.

GİRİŞ 16.05.2013 15:57 GÜNCELLEME 16.05.2013 16:23
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

A Haber'e konuşan Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, krizin perde arkasını anlattı.

"KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEYİ BEN İPTAL ETTİM"

Her şey aslında bence çok açık. CHP başkanı ile bir toplantımız gerçekleşti, orada belli iddialar vardı ve bunlar kabul edilemez iddialardı. Esat ile Erdoğan'ı kıyasladı, politikalarının benzer olduğunu söyledi, kişiliklerini ve temsillerini karşılaştırdı Türkiye bağlamında. Bu kabul edilemezdi. Ben de toplantımızı iptal ettim.

"CHP BELLİ KURALLARA UYMAYA ALIŞMALI"

Herkes gerçeği biliyor, ben burada tartışmaya devam etmek için bulunmuyorum. Burada özgür konuşmaktan değil, saygıdan bahsediyoruz. Ben ev sahibiydim ve CHP belli kurallara uymaya alışmalı bence. Bu fikirler düşünceler hakkında bir tartışma değil. Ne tür bir kıyaslamadan bahsediyoruz. Sayın Erdoğan'ı Esad ile karşılaştırıyorsunuz .

"ESAD KIYASLAMASI KABUL EDİLEMEZ"

İnsanlarını öldüren bir insanla bir liderle, kan akıtan bir diktatörle karşılaştırıyorsunuz. Sayın Erdoğan'ın böyle olduğunu söylemek çok doğru değil. Doğruları söylemek durumundasınız. Kritisizm yapabilirsiniz, Ak Parti'yi eleştirebilirsiniz, ancak bunu boyutlarından çıkarmamak lazım. Kıyaslarken doğru kıyaslamalara gitmek lazım. Bu sebeple ben de toplantıyı iptal ettim.

Kılıçdaroğlu ile bu süreci nasıl ilerletebileceğimizi CHP ile kendi grubumuz arasındaki ortaklaşa çalışmaları tartışacaktım. Ancak CHP'nin geçmişte kendi fikrilerini öne sürmemesi söz konusu oldu, anayasa ile ilgili, Kürt sorunu ile ilgili pek çok konuda fikirler üretmedi. Türkiye'nin ciddi ve güçlü bir muhalefet partisine ihtiyacı var, her ülkenin böyle bir partiye ihtiyacı var. CHP'nin güçlü bir muhalefet olmasını istiyoruz. Bu bizim tartışacağımız konu olacaktı. Belki de bu tartışmalara devam edebiliriz ilerleyen zamanlarda. Ancak benim tartışma için belirli standartlarım ve seviyelerim var.

YORUMLAR 47
  • kenan soysal 10 yıl önce Şikayet Et
    tipitip kılıctar. sen daha neyi anlatacaksın konuştukca batıyorsun seningibi muhalefet dostlar başına biraz daha chp nin başında kalırsan partini batıracaksın tipitip tipitip
    Cevapla
  • ahmet yaradanakul 10 yıl önce Şikayet Et
    KILIÇTAROĞLU NASIL GENEL BAŞKAN OLDU?. kılıçtaroğlunu ben apartmana bekçi yapmam.yapamaz.nasıl genel başkan oldu hayret.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    hizmet. chp nın bu ülkeye verdiği zarar kadar teror örgütleri bile vermemiştir ,bazi işlerde yapmıştır .mesela fransız askerının silahla başını açamadığı kadınlarımızın başını açmış ve örtmesini yasaklamıştır ,600 sene islamiyetle yonetilen imparatorluğun kızını bikini giydirerek yahudilerın karşısına çıkartıp ülkemize birincilik kazandırmıştır
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    TEBRIK EDERIM ADAMLIK BU,SIYASET BU,DEVLET ADAMLIGI BU. Türkiyenın tek kaybettıgı nokta ıktıdarın karşsısında olan anamuhalefet partsıısnden tutunda,yargıya kadar,büroksarıye kadar her kesımın tek yaptıgı iş ağızbirliği etmişcesine hükümetın yaptıklarının tersini söylemek,yaptıklarını aşağılamak görmezden gelmek körü körüne iftirada bulunmak.Elin avrupalısı kılıçtaroğluna haddini bildirdi dersini verdi.böyle siyaset yapılmaz,böyle iktidara talip olumaz dedi.doğruya doğru,yanlışa yanlış diyeceksın dedi tokat gibi vurdu yüzüne.
    Cevapla
  • Salih ÖZYERLİ 10 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış İşler. Kim olursa olsun ve hangi konu olursa olsun, yabancılara karşı kendi milletinden olan insanların eleştirilmesi, karalanması yanlıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama