Türkiye'den Tunus'a anlamlı destek!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 24 kişinin öldüğü terör saldırısına tepki olarak Tunus'ta düzenlenen terör karşıtı yürüyüşe katıldı.

GİRİŞ 30.03.2015 12:40 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne düzenlenen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına tepki olarak düzenlenen "terör karşıtı" yürüyüş Tunus'ta yapıldı. Yürüyüşe Türkiye'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.

SİBSİ: TUNUS TERÖRE BOYUN EĞMEYECEK

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, ülkesinin teröre boyun eğmeyeceğini söyledi.

Sibsi, yabancı konukların katılımıyla başkent Tunus'taki "Birlik Terörü Yeneceğiz" adıyla düzenlenen yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, Başken'te yaşanan müze saldırısına değinerek, "Tunus teröre boyun eğmeyecek. Tunus, terörist gruplarına hedef olursa buna karşı herkes, vatan toprağını korumak için yekvücut olacak" dedi.

Törene ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, İtalya Babakanı Matteo Renzi, Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal ve Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone ile Fas Başbakanı temsilcisi Ahmed et-Tuhami'nin aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı konuk katıldı.

Farklı noktalardan terör saldırısına uğrayan Bardo Müzesine doğru devam eden kortejde resmi davetlilerin yanı sıra olayda yakınlarını kaybeden vatandaşlar da katıldı.

Yürüyüşün sonunda, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu anıtın açılışı yapıldı. Yürüyüş, hafızların müzede okuduğu Kuran-ı Kerim ve duaların ardından sona erdi.

Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen saldırıda, çoğu turist 24 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.

KURTULMUŞ: TERÖRE KARŞI TAVRIMIZI BİR KEZ DAHA TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK

Kurtulmuş, daha sonra Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Kurtulmuş, "Hem terör saldırılarını hem de bu terör saldırılarını bahane ederek dünyanın her yerinde ve özellikle Avrupa ve Amerika'da İslam karşıtlığını körüklemek isteyen çevreler var. Bu anlamada bu yürüyüşün her iki odağa da cevap vermek bakımından fevkalade önemli olduğunun altını çizmek isterim" yorumunu yaptı. 

Birçok ülkeden üst düzey yetkilinin katılımıyla bir yürüyüş yapıldığını belirten Kurtulmuş, "Buradaki amaç teröre karşı uluslararası camianın işbirliğini göstermekti. Türkiye olarak biz de üst düzey arkadaşlarımızla beraber burada bu yürüyüşe katılarak, Türkiye'nin terör karşısındaki tavrını bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olduk" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    dogu turkistanda olenlere cit yok onlar turk oldugu icinmi sesiniz cikmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'