Davutoğlu'ndan insanlık için G-Herkes formülü!

Başbakan Davutoğlu, BM Dünya İnsani Zirvesi'nde konuştu. Davutoğlu, "G-Herkes girişimini ortaya koymamız lazım" dedi.

GİRİŞ 30.09.2015 16:57 GÜNCELLEME 30.09.2015 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mülteci krizine ilişkin "Artık gözümüzü kapatamayız" diyen Davutoğlu, "G-7, G-20 zirveleri yapıldı ancak şimdi, G-Herkes girişimini ortaya koymamız lazım" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Bütün insani aktörlerin açık ve net bir şekilde gündemi belirlemeleri gerekmektedir. BM Genel Sekreteryası'na bu süreçte güveniyoruz.

"Mülteci krizine ilişkin yeni fikirlerimiz var"

Cenevre'deki küresel müzakereler, deneyimler ve çıkarılan derslerle birlikte biz bu ortak girişime katkı yapmaya hazırız. Bu bağlamda bazı fikirlerimizi de paylaşmak istiyoruz. Bizim insani yardım yapımızı güçlendirmemiz gerekiyor.

Çatışma bölgelerine, tıbbi yardım yapmak, bir diğer mesele ise, oradaki halkın eğitimini ve kalkınmasını düşünmek zorundayız. BM, mültecilere istatistik olarak, rakamsal olarak bakıyor, ancak bu insanların bir yaşam hakkı var. 50 bine yakın okul çağı çocuk var. BM'ye bazı üye ülkelerin toplam nüfusundan bile fazla mülteciden bahsediyoruz.

Bazı şehirlerimizde Suriyelilerin nüfusu Türk nüfusunu geçmiştir. Kilis'in yüzde 54'ü Suriyeli, yüzde 46'sı Türk vatandaşlardan oluşuyor.

G-Herkes girişimini ortaya koymamız lazım

Bu zamana kadar G-7, G-20 zirveleri yapıldı ancak şimdi, G-Herkes zirvesi yapmamız lazım, G-Herkes girişimini ortaya koymamız lazım. Bu bağlamda tüm üye ülkeleri İstanbul'da gerçekleşecek olan zirvede görmek istiyoruz. Artık gözümüzü mülteci krizine kapatamayız.

YORUMLAR 1
  • yalnizkurt34 8 yıl önce Şikayet Et
    Once kendi insanina yardimci destek ve ornek ol ki;dunya gorsun saygi duysun ornek alsin....dahasi var ama bekle ve gorrrr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı