Irak Cumhurbaşkanı Masum'dan 'Türkiye' açıklaması

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Türk askerinin Musul yakınına girmesini 'aykırı' karşıladı, Türkiye 'bunlar nafile çıkışlar' mesajı gönderdi.

Irak Cumhurbaşkanı Masum'dan 'Türkiye' açıklaması
Irak Cumhurbaşkanı Masum'dan 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 05.12.2015 16:38 GÜNCELLEME 05.12.2015 16:38
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türk askerinin IŞİD kontrolündeki Musul kenti yakınlarında konuşlandırılmasının "uluslararası hukukun ve normların ihlali" olduğunu öne sürdü. Ankara'dan Hürriyet'e konuşan bir kaynak ise Bağdat yönetiminin tepkisine ilişkin değerlendirmesinde, "Irak'ta işler bir merkezi yönetim yok. Bunlar nafile çıkışlar" dedi.

İngiliz Reuters'ın haberine göre; internette yer alan açıklamasında Masum, Türkiye'ye askerleri geri çekme çağrısında bulunurken, Irak Dışişleri Bakanı'ndan ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını korumak için gerekli önlemleri almasını istedi.

Musul yakınlarındaki Başika bölgesine gönderilen Türk askerlerinin, IŞİD'le mücadele eden güçlere eğitim vereceği belirtilmişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk ordusunun izinsiz olarak Musul vilayetinde bulunması, Irak'ın eğemenliğinin ciddi bir şekilde ihlâl edilmesidir" açıklaması yapmıştı.

Irak Dışişleri de “Bağdat yönetimi ile koordineli olmadan bir askeri operasyon kesinlikle kabul edilemez” diyerek, Türkiye’nin Musul’a asker göndermesini kınadı.

ANKARA: BUNLAR NAFİLE ÇIKIŞLAR

Ankara’dan bir kaynak, Bağdat’ın tepkisi üzerine Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Irak’ta işler bir merkezi yönetim yok. Benzer tepkileri ABD’ye de göstermişlerdi. Bunlar nafile çıkışlar” dedi.

YORUMLAR 22
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    İran la Rusya gaz veriyor..
    Cevapla
  • Emre 8 yıl önce Şikayet Et
    Irak diye bir ulke kaldi da bi cumhurbaskani varmis..adamin teki biseyler soylemis o kadar..
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Beyler maliki yüzünden sünniler dışlandı ordudan atıldı.daele el mahkum istemeyerek destek verdi.köylere baskın yapıldı.şimdi de ibadi şii irancı.bizim orada müttefikimiz bir tek barzani var.ırak merkezi yönetimi iranın.talabani pkkcı.suriyede esad iranın.pyd de iranın etkisinde.dediğim gibi tek müttefik barzani kalıyor.siyaset bildiğiniz gibi 2x24 değil.eğer kuzey ırakta kürdistan kurulursa ilk tanıyan türkiye olmalı.orayı başkalarına bırakmamalıyız.ayrıca türkler ve kürtler ortak geçmişe sahip.artık bu sorunları kökünden bitirmeliyiz.ama pkkya meşruiyet tanımamalıyız.
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Musul ve Kerkük'ü fethe can atanlar önce gidin bosnayı, kırımı, Viyana'yı fethedin. Sıra Müslüman ülkeye hemen böyle gaza geliyorsunuz.
    Cevapla
  • ertugrulmuhlis 8 yıl önce Şikayet Et
    Buna sadece rahmetli erbakan hocanin dediği gibi demeli Hadi oradan .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı