Şoke eden sözler: Müslümanlar için savaşamayız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Bu savaşta Müslümanlar ön cephede, kurbanlar Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz” dedi.

Şoke eden sözler: Müslümanlar için savaşamayız
Şoke eden sözler: Müslümanlar için savaşamayız
GİRİŞ 08.12.2015 06:48 GÜNCELLEME 08.12.2015 06:51
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak’ın IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker göndermeyeceğini, bunun yerine yerel güçlerin kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyledi. “Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceğiz” diyen Stoltenberg’in din vurgusu şaşkınlık yarattı. 

İsveç gazetesi Tages-Anzeiger’a konuşan NATO Genel Sekreteri, Suriye’deki çatışmanın Batı ve İslam dünyası arasındaki bir savaş değil, “radikalizm ve terörizme karşı savaş olduğunu” söyledi. Stoltenberg, “Bu savaşta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD’e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz” şeklinde konuştu.

Stoltenberg, kara gücü gönderme seçeneği sorulduğunda, “Bu, koalisyonun ve NATO müttefiklerinin gündeminde yok. ABD’nin sınırlı sayıda özel kuvvetleri var. Ön planda olan şey ise, yerel güçleri kuvvetlendirmek. Bu kolay değil ama tek seçenek bu” dedi. Genel Sekreter, Rusya ile yaşanan krizin ardından NATO’nun Türkiye’nin hava savunma kapasitesini artırmasına yardım ettiğini hatırlatarak, “Noel bayramından önce” İttifak’ın Türkiye’ye yönelik bir önlem paketi kabul edeceğini söyledi. Türkiye, NATO’nun Müslüman çoğunluğa sahip tek üye ülkesi.
 

YORUMLAR 112
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Natonun 2güc Asgeri Türkiye Muslüman ozaman nededini bidah düşün seni masonik para cangisi
    Cevapla
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten nato uylesi olan ulkeler savas acilacak ulkeler oldugu icin bu imkansiz. Kendi kurdukları bir birlik tabi ki muslumanlari savunamaz. Türk ve islam birligini kurmaliyiz. Tük'ün Türk'ten baska dostu olmaz. Nato ve bm hikaye. Tezgah bunlar. Kimin ne yaptigi belli. Turkiy gercek musluman olan ulkelerler ve Turk kardesleriyle bir olmalı. Yoksa bu zalimlerle ba etmek zor.
    Cevapla
  • cengiz gokuzum 8 yıl önce Şikayet Et
    Iste kendiniz duydunuz NATO denilen kurulus bunlar herzaman nasil olsa muslumanlar savasir BIZ bombalariz fikriyle kuruldugu icin birgün Boyle köseye sikisicagini tahmin etmedi ve müslüman ülkeyi inancsiz bir devlete karsi savunacagini anladi cark etti gercek yüzü meydana döküldü
    Cevapla
  • tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    kafir kafirin dostudur
    Cevapla
  • milli görüşçü 8 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyordunuz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!