İranlılar Türkmenistan'daki kareye çok bozuldu

İran’daki bazı medya kurumları, söz konusu görüşmede sadece Türk bayrağı konulup İran bayrağının konulmaması İran'da kriz konusu oldu.

İranlılar Türkmenistan'daki kareye çok bozuldu
İranlılar Türkmenistan'daki kareye çok bozuldu
GİRİŞ 15.12.2015 16:42 GÜNCELLEME 16.12.2015 08:05
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Tarafsızlık Konferansı’na katılmak amacıyla Türkmenistan’da bulunan Erdoğan ve cihangiri,  çeşitli konuların konuşulduğu yaklaşık 20 dakika süren ikili görüşmede bulundu. Cumartesi günü yapılan görüşme kısa sürse de içeriği ve yapılış şekli İran medyasında tartışılmaya devam ediyor.

"AŞAĞILANDIK" DEDİLER...

İran’daki bazı medya kurumları, söz konusu görüşmede sadece Türk bayrağı konulup İran bayrağının konulmaması, Erdoğan ve Cihangiri’nin oturduğu sandalyelerin farklılığı ve Erdoğan’ın oturuş biçimine dikkat çekerek İran’ın aşağılandığını iddia etti.

Eleştirilen artması üzerine, yarı resmi ajans İSNA, adını açıklamadığı bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, İran’ın aşağılandığı yorumlarının reddedildiği, ancak yine de Tahran’ın misilleme yapabileceği vurgulandı.

"İRAN BAYRAĞI YOKTU"

Yapılan savunmada, Erdoğan ve Cihangir arasındaki siyasi konumun denk olmaması nedeniyle, görüşmede İran bayrağının yer almamasının diplomatik teamüllere aykırı olmadığı ifade edildi.

İRAN: GEREK GÖRÜRSEK MİSİLLEMEDE BULUNACAĞIZ

Sandalye farklılığı eleştirileri konusunda medyayı haklı bulan yetkili, "Rahatsızlığı göstermek amacıyla bazı görsel hareketlerin yapılması daha önce de Türk makamlarınca icra edilmiştir" dedi.

Yetkili, "Siyasi kurallarda karşılık verilmesi ilkesi kabul edilebilir bir uygulamadır ve İran gerekli gördüğü takdirde karşı eylemde bulunacaktır " diye konuştu.

YORUMLAR 46
  • Aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Orasi Türkmenistan herkes kendi bayragindan kendisi sorumlu. Cumhurbaskani ile Basbakan veya Disisleribakani ayni düzeyde degildir.
    Cevapla
  • siirtli 8 yıl önce Şikayet Et
    iran nufusunun yüzde 60 ı azeri türkiyenin ağzına bakarlar kışkırtsak iran yönetimi onların eline geçer müslümanlar rahat eder
    Cevapla
  • namus 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan müslüman katilleri
    Cevapla
  • ömer faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu islam düşmanı irana verilecek en güzel cevap olmuş. Helal olsun.
    Cevapla
  • paşa 8 yıl önce Şikayet Et
    zorunuzami gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!