Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu ayın sonunda Suudi Arabistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor
Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor
GİRİŞ 19.12.2015 15:07 GÜNCELLEME 19.12.2015 15:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

El Hayat gazetesinin Suudi bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın 29 Aralık'ta Suudi Arabistan gideceği ve Kral Selman bin Abdülaziz'le görüşeceği belirtildi.

İlk olarak Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gidecek olan Erdoğan, daha sonra başkent Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile görüşecek. Özellikle Suriye, Irak ve Yemen'de yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği görüşme bölge için hassas bir öneme sahip. Türkiye ve Suudi Arabistan lideri bu bölgelerdeki meseleleri ve karşılıklı işbirliğini görüşecek.

İki lider ayrıca ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni anlaşmalar için gerekli adımların atılması için de temasta bulunacak.

 

YORUMLAR 13
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Kıral Reisimizle çok iyi Anlaşmakta Bu ğüvenin bir işareti
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Arap islam barış gücü sahneye çıkıp iran Rusya ve diğer batılı güçleri bölgeden uzaklaştırmalı
    Cevapla
  • mevhibe inal 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım Suudi Arabistan İsraile verdiği 16 milyar, Abede lobbylerine verdiği milyonlarla ne kadar gidecek? İsrail elçisi, "İranı desteklemeyen "kötüleri" İranı destekleyen kötülere tercih ederiz" demişti. Olay bölgede İsrailden başka kimsede Nükleer silah olmayacak. Kimse Filistinlilere soykırım uygulayan İsraili tenkit edemeyecek ve onları tehdit edecek kadar güçlenmeyecek...
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistanın Türkiyenin bütçesinin iki misli boşta parası var.ABD ve AB de değerlendirdiği bu paraların bir kısmını Türkiyede değerlendirse yeter...Reis yolun açık ola....
    Cevapla
  • Saban 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekke facialari tesaduf degil.Bin ladin insaatci grubu paralarini hacilarin guvenligi icin harcasaydi facialar onlenilirdi.bu kadar basit.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
36 bin sağlık personeli alınacak!