Merkel: Türkiye'yeden gelen Suriyelilere...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriyeli sığınmacılar hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Merkel: Türkiye'yeden gelen Suriyelilere...
Merkel: Türkiye'yeden gelen Suriyelilere...
GİRİŞ 29.01.2016 03:48 GÜNCELLEME 29.01.2016 03:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkel, Suriyeli sığınmacıların ailelerini Almanya'ya daha kolay getirebileceklerini işaret ederek "Türkiye, Ürdün ve Lübnan'dan gelen Suriyeli sığınmacılara öncelikli olarak kontenjan ayrılması konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

Merkel, Şansölyelik binasında kabine üyeleri ve eyalet başbakanlarıyla  sığınma ve iltica politikalarını görüşmek üzere bir araya geldi. Angela Merkel,  toplantıdan sonra Saksonya-Anhalt eyaletinin Başbakanı Reiner Haseloff veBremen  Belediye Başkanı Carsten Sieling ile ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Koalisyon ortaklarının ve eyalet yönetimlerinin sığınmacı krizinin  çözümüyle ilgili "tam ehliyete" sahip olduklarının altını çizen Merkel, "Sığınmacı Paketi 2" adı verilen yeni sığınmacı paketinin hızlı bir şekilde  yasalaşması için yolun açık olduğunu söyledi.
 
Merkel, yeni sığınmacı paketiyle Fas, Cezayir ve Tunus'un "güvenli  geliş ülkesi" olarak sınıflandırılacağını ifade ederek bu ülkelerden gelen  sığınmacıların hızlı bir şekilde ülkelerine geri gönderileceğini belirtti.
 
Sınırlı koruma sağlanan sığınmacıların, ailelerini Almanya'ya iki yıl  getirememeleri konusunda uzlaştıklarını da kaydeden Merkel, "Türkiye, Ürdün ve  Lübnan'dan gelen Suriyeli sığınmacılara öncelikli olarak kontenjan ayrılması  konusunda anlaşmaya vardık" diye konuştu.
 
SEEHOFER'İN MEKTUBU
 
Başbakan Merkel, Bavyera eyaletinin Başbakanı Horst Seehofer'in  Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının azaltılmasına ilişkin kendisine gönderdiği  mektuba işaret ederek '2Mektup cevaplanacak fakat kamuoyu önünde tartışılmayacak'' dedi.
 
Hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) lideri Seehofer salı günü Merkel'e gönderdiği mektupta, Almanya'ya gelen sığınmacı  sayısının yıllık 200 binle sınırlandırılmasını talep etmişti.

YORUMLAR 2
  • Hazar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne konuşup duruyo bu şeytan
    Cevapla
  • HSN 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden değil SURİYEDEN geliyor göçmenler siz hala fitneye devam edin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik