Başbakan Yıldırım'dan Mısır açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında Mısır ile ilişkilerin düzeltilebileceğini açıkladı.

GİRİŞ 28.06.2016 01:03 GÜNCELLEME 28.06.2016 09:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin İsrail, Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yanında Mısır'la olan ilişkilerin düzeltilebileceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklamaları ise şöyle.

"Mısır meselesi çok nettir. Demokrasiye bir darbe olmuş ve Sayın Mursi yönetimden indirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu dile getirmiş Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılmasını kabul etmediğimizi tüm dünyaya duyurmuştur.

Mısır ile aynı bölgedeyiz. İstesek de her şeyi kesemeyiz. Coğrafi bir ağımız ve yakınlığımız var. O yüzden oradaki rejim değişikliğinin şekli, Mursi başta olmak üzere onun ekibine uygulanan haksız cezalar üzerinde duruyoruz. Buna rağmen ticari konusunda bir engel yok. Belki ilerde normalleşmeye de zemin hazırlanmış olur. Bakanlar seviyesinde bile ilişki başlayabilir. Biz buna hazırız. Herhangi bir rezervimiz yok."

YORUMLAR 31
  • rota 7 yıl önce Şikayet Et
    olay belli Turkiye rotasini belirledi. Avrupadan kesinlikle kopacak. Rusya cin iran misir bulundugu ulkelerle isbirligi yapilacak. Bunun icin aramizin kotu olduu ulkelerle barismak istiyor.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu öncelikli olan Suriye de güney sınırımızın kesilmesini ve orada bir pyd devleti kurulmasını engellemek. Bunun da yolu bunlara destek verenlerle arayı düzelmekten geçiyor. Hükümeti abd nin bizi saf dışı bırakmak için herkesle aramızı bozduğunu anladı. Bu adımlarını tebrik ediyorum. Gerçekten olayları çabuk çözen ve karşı hamleler geliştiren bir hükümetimiz var. çok şükür.
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 7 yıl önce Şikayet Et
    dış politikayı yap boz a çevirdiniz
    Cevapla
  • leyla 7 yıl önce Şikayet Et
    Esad ile barismamiz gerek. Sira onda
    Cevapla
  • kenann 7 yıl önce Şikayet Et
    Dış politikamız da zaferden zafere koşuyoruz. Helallll, Şu geldiğimiz noktaya bakarmısın, sisi daha dün Mursi için idam cezası verdiriyor, biz hala elimizde rabia işaretleri ile şow yapıyoruz şimdi eee gel barışalım,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...