Telefona cevap verdi hayatını kaybetti

Çin haber ajansı Xinhua'da çıkan bir habere göre 23 yaşındaki Ma Ai Lun, çalan akıllı telefonuna cevap verdiği anda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Telefona cevap verdi hayatını kaybetti
Telefona cevap verdi hayatını kaybetti
GİRİŞ 16.07.2013 07:34 GÜNCELLEME 16.07.2013 14:20
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Telefonun çaldığı anda elektrik prizine takılı vaziyette olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta İsviçre'de de cep telefonu kullanıcının cebinde patlayıp alev almıştı.

Lun'un ailesinin Apple'dan tazminat talep ettiği aktarılırken talihsiz kızın ablası da Çinli sosyal medya ağı Sina Weibo'da "Umarım Apple bu konuda bize bir açıklama yapar. Ayrıca herkesi telefon şarj olurken kullanmamaları için uyarıyorum" diye yazdı.

Apple ise yayınladığı açıklamada ‘talihsiz olay'nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek Lu'nun ailesine başsağlığı diledi. Şirket ayrıca konuyla ilgili araştırma başlatacaklarını belirtti.

İsviçre'de de yaşandı

İsviçre'de oturan 18 yaşındaki Fanny Schlatter, çalıştığı işyerinde boya kutularını kamyona taşırken 'Akıllı telefonu'nun cebinde patlaması sonucu yaralandı.

Alman 1'inci Devlet Kanalı ARD'de yer alan habere göre, Fanny Schlatter, çalıştığı işyerinde boya kutularını işyeri sahibinin kamyonuna taşırken cebinde taşıdığı telefon birden gürültü ile patladı.

Pantolonunun yanmaya başladığını ve alevin giderek vücudunu sarmaya başladığını anlatan Schlatter, işyeri sahibi Stephane Kubler'ın üzerine su dökmesi sonucu üzerindeki alevlerin söndüğünü anlattı. Cep telefonu kömür gibi yanan Schlatter'a 1 aydan fazla süreyle 'Çalışamaz' raporu verildi.

Cep telefonu üreticisi firma gerekli incelemenin yapıldığını açıkladı.

YORUMLAR 17
  • hilmi yol 10 yıl önce Şikayet Et
    Hilmi'den Çiğdem'e. Karıcığım Çiğdem seni çok seviyorum. Beni bir daha o akıllı tefonunla arama. Diğer kötü telefonla ara canım
    Cevapla
  • hüdai gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    bolu beyi. ahmet han telefonlarda toprak hattı yokki topraklma olsa ne olmasa ne
    Cevapla
  • OĞUZHAN 10 yıl önce Şikayet Et
    YERLİ TÜRK MALI CEP TELEFONU ZATEN VAR CASPER VIA A6108 . Sayın yorumcu kardeşlerim belki bilmiyorsunuzdur ama yerli bir cep telefonu var: Casper VIA A6108 . Kimse çıkıp da demesin Casper bilgisayar üreticisi ne anlar cep telefonundan diye. Bence başlangıca göre iyi, özellikleri orta seviyeli şık bir telefon. İnternetten ya da Casper ın kendi sitesinden bakabilirsiniz.
    Cevapla
  • kemal yaşamaz 10 yıl önce Şikayet Et
    duman gerekli. sayın cengaver bey dünyanın parasını aple a ıphon a vermeyelim de nereye verelim adamlar yapmış teknoloji den yararlanıyoruz bir müslüman yapmışta ondan almıyormuyuz sanki ne yapalım şimdi millet aya çıksın da biz dumanla mı haberleşelim
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE OLAYLARIN DEVAMINI DİLERİZ İNŞALLAH ! YOKSA AKILLANACAĞIMIZ YOK !. Verin dünyanın parasını, kullanın Yahudinin malını, aplesini, ıphonesini, kolasını vs. sonra tepenize bomba füze mermi, kanser, obez vs bela olarak geri dönsün, sonra buna İLAHİ TAKDİR DEYİN, Allaha iftira edin, kendi akılsızlığınızdan dolayı uğradıklarınızı görmeyin, patlasın inşallah hep böyle, gerçi beyinsizler nubetle de akıllanmaz ama, 2 -3 milyar bir cep telefonuna saymayı biliyorsunuz,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı