Tüm Filistin Gazze için ayaklandı

İsrail'in Gazze'deki katliamı sürüyor. Birlerce Filistinli sokağa indi... Hamas, Filistinlileri, zafer için "kitlesel intifada"ya çağırdı.

Tüm Filistin Gazze için ayaklandı
Tüm Filistin Gazze için ayaklandı
GİRİŞ 25.07.2014 14:22 GÜNCELLEME 25.07.2014 16:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mescid-i Aksa, Ramallah, Batı Şeria ve Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya bölgesinden on binlerce insanın Gazze'ye doğru yürüyüşe geçti. Dünya Kudüs Günü yürüyüşe onbinlerce insan katılıyor. Yürüşlere engel olmak isteyen İsrail askerlerinin ateş açması sonucu Batı Şeriada iki Filistinli şehit oldu.

FİLİSTİN HALKI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Ramallah'ta Kalandiya bölgesinde 20 binden fazla Filistinli Gazze'ye destek olmak ve İsrail'e karşı direnmek için sokağa döküldü.

Mescid-i Aksa'da da teravih namazı çıkışında halk yürüyüşe geçti. Kudüs'e doğru yürüyen kalabalık grupla İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geliyor.

İsrail askerlerinin göstericileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullanması sonucu 2 Filistinli şehit olurken, 5'i ağır 200 kişi yaralandı.

İsrail askerleri, çıkan olaylarda 22 kişiyi gözaltına aldı.

HAMAS'TAN ZAFER İÇİN İNTİFADA ÇAĞRISI

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yazılı açıklamasında, "Batı Şeria'daki halkımızı, Gazze'de hakiki ve fiili bir zafer elde edilmesi için kitlesel bir intifadaya ve İsrail düşmanıyla her türlü çarpışmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 190'ı çocuk, 97'si kadın ve 47'si yaşlı olmak üzere 805 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 207 kişinin yaralandığını belirtti.

Günün ilk saatlerinde Gazze'deki tarım arazilerinin ve evlerin hedef alındığı saldırılarda 3 Filistinlinin daha şehit olduğunu ifade eden Kudra, ölenler arasında Deyru'l Belah kentinde evine saldırı düzenlenen hamile bir kadının da bulunduğunu kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

YORUMLAR 13
  • Mahmut Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hamas soykırımmı istiyor?. Silahsız Filistin halkını ayaklanmaya çağıran İran Haması İsraili soykırıma kışkırtıyor.Suriye de sunnilere karşı bizzat silahlarıyla savaşan devrim muhafızları,Hizbullah,Hamas militanları nerede? Neden İsrail askerleri ÖSO gibi vurulmuyor?Kassam tugayı denen şovmenlerle bu iş olmaz.Suriyede yaptığınız gibi silah kuşanmış birliklerinizle savaşın biz sunnilerde sizinle beraber savaşalım.Bırakın gürlemeyi,yağın artık..Yıllardır intifada diye kışkırtıp yüzüstü bıraktığınız filistinliler bu oyunu ne zaman anlayacak? Kassam şovmenleri 10 israil askeri vurmuş..ölen Filistin sayısı 850,yaralı 3500 kimi kandırıyorsunuz?
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    bozguncular. Yahudiler 'ALLAH'ın eli bağlı,' dedi. Aslında elleri bağlı olanlar kendileri. Halbuki O'nun iki eli de açık olup dilediği gibi harcamakta. Rabbinden sana indirilenler çoğunun azgınlığını ve inkarını arttıracak. Diriliş Gününe kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık. Her ne zaman savaş için ateş yaksalar ALLAH onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuk yapmak için dolaşırlar. ALLAH ise bozguncuları sevmez. (Enam 64)
    Cevapla
  • adem ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Sabır duası (ayet ve hadis meali). (Bakara 250) Calut ve ordusuna karşı savaş meydanına çıktıkları zaman da şöyle dediler: "Ey Rabbimiz! Üzerlerimize sabır dök, ayaklarımızı sabit tut ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!" (E. M. Hamdi Yazır) (Hz. Muhammed (a.s.m.) taifdeki duası) Allah 'ım ! kuvvetimin tükendiğini Sana arzediyorum... gücümün azaldığını, insanların gözünde küçük düştüğümü Sana şikayet ediyorum... Ey Merhametlilerin En Merhametlisi..! Sensin ezilmişlerin Rabbi..! Sensin benim Rabbim..! beni kimlerin eline bıraktın? bana gaddarlık yapan yabancıların eline mi? yoksa, davamı ipotek edecek bir düşmana mı? eğer Sen bana gücenmedinse, kesinlikle bunlara aldırmıyorum, lakin iyiliğin beni rahatlatacaktır... Senin nuruna sığınırım; karanlıkları aydınlatan nuruna, dünya ve ahiretimi kurtaracak nuruna... gelecek gazabın, bana ulaşacak öfkenden kaçıp kurtulacak bir sığınak arıyorum... Sana sığındım, yeter ki razı ol... güç ve kuvvet Sendendir, yalnız Senden...
    Cevapla
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık barış yok. Zaman Allah'ın ismini yüceltme zamanıdır. Zaman sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşma zamanıdır.
    Cevapla
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahu ekber seslerini duyar gibiyim. Bugün nolur artık dirilme günü olsun. Bugün nolur artık birleşme günü olsun. Bugün nolur islamı yeniden kaldırma günü olsun. Yardım et yarab yardım et ya rab
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı