İran'dan ABD gemisine füze saldırısı

ABD'li yetkililer, Hürmüz Boğazı'nda bulunan ABD uçak gemisine İran tarafından bin 500 metreden bir füze fırlatıldığını açıkladı.

İran'dan ABD gemisine füze saldırısı
İran'dan ABD gemisine füze saldırısı
GİRİŞ 30.12.2015 08:24 GÜNCELLEME 30.12.2015 08:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AP'nin geçtiği haberde Cumartesi günü gerçekleşen saldırıda, gemiye isabet etmeyen füzenin kışkırtma amaçlı olduğu bildirildi.

ABD'li yetkili Harry S. Truman, İran Devrim Muhafızları'nın Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde tatbikat yaptığını söyledi. Truman ayrıca ABD destroyerine bir Fransız fırkateynin refakat ettiğini dile getirdi. İran karasularına girilmediğini söyleyen Truman, roketin sancak tarafından bin 500 metre pozisyondan atıldığını açıkladı.

ABD'li yetkililer İran'ı gereksiz yere kışkırtma yapmakla suçladı. İran tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadı. 

YORUMLAR 21
  • sertaç özer 8 yıl önce Şikayet Et
    İranın gözdağı vermek amacıyla bunu kasıtlı yaptığını düşünüyorum.Tabiki iran ben amerikan gemisine füze fırlattım diye dünyaya reklam yapmaz.Yalanlar...Füze abd gemisinin yakınına düşmüştür.Bu ne cesaret diyenler,iranın gücünü görsünler.
    Cevapla
  • hakan soyer 8 yıl önce Şikayet Et
    İranla kimse başa çıkamaz...
    Cevapla
  • Müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    Emin olun uydurma sadece irani parlatim perde arkasında müttefik dost olduklarını gizleme hamlesi.Kahrolsun iran Kahrolsun ABD Kahrolsun İsrail İngiltere ve tüm İslam dusmanlari
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslim emin ol sen yanlış biliyosun.Sen iranın füze teknolojisinin ne kadar ileri seviyeye gittiğini bilmiyosun. Sayın recep tayyip erdoğan başbakanlık dönminde uçakta verdiği röportajda iranın füzeleriyle dünyayla yarışır düzeye geldiğini söyledi.İsrail hata yaparsa,bu israil için hiç iyi olmaz dedi. O zaman sayın başbakan hikaye mi anlattı.Sen daha mı iyi biliyosun?Yanılıyosun...Bilgilerini gözden geçir.
    Cevapla
  • hak soz 8 yıl önce Şikayet Et
    ve sen .
    Cevapla
  • sorry 8 yıl önce Şikayet Et
    Olaylar olaylar
    Cevapla
  • isikeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Basra Körfezi'nde hayer fars korfezi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!