Afgan askeri üssüne saldırı: 140 asker öldü

Afganistan'da Mezar-ı Şerif yakınlarındaki askeri üsse yönelik saldırıda 140 askerin öldüğünü, saldırıyı Taliban'ın üstlendiğini duyuruldu.

GİRİŞ 22.04.2017 08:53 GÜNCELLEME 22.04.2017 13:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Reuters, Afganistan'da Mezar-ı Şerif yakınlarındaki askeri üsse yönelik saldırıda 140 askerin öldüğünü, saldırıyı Taliban'ın üstlendiğini duyurdu.

Saldırı sonrasında açıklama yapan CENTCOM Sözcüsü Albay John Thomas, saldırının Belh iline bağlı Mezar-ı Şerif şehrine yakın Şahin Kampı'na yönelik olduğunu söyledi.

Saldırı cami ve yemekhaneye yönelikti iddiası

Thomas, "Görünüşe göre saldırı, içinde Afgan askerlerinin ve muhtemelen sivillerin de olduğu bir cami ve yemekhaneye yönelikti." dedi. Saldırı ile ilgili bilgilerin gelmeye devam ettiğini ifade eden John Thomas, söz konusu saldırıda hiç bir ABD ve koalisyon askerinin hayatını kaybetmediğini ve yaralanmadığını kaydetti.

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 11
  • hayrettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Açıkça gözüküyor ki bu katliamları yapan tek sorumlu ülke amerikadır.
    Cevapla
  • yusuffethi 7 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ları öldüren ben gerçek müslümanım diyenlermi yarab ahir zamanın fitnelerinden ümmeti merhametinle koru nasıl biriştir resmen katliam yapmışlar zulme bak zulme maşaları tutan eller sizede elbet döner bir gün ettiğinizi çekersiniz
    Cevapla
  • ME~T~İN 7 yıl önce Şikayet Et
    Talibanı kuran kim arkadaşlar,Dikkatinizi cekerim Rambo filmini hatırlayın orada bile ayan beyan acik.iliskisi alakası okadar nettirki filme bile konu etmislerdir adamlar
    Cevapla
  • osmanlı torunu-1876 7 yıl önce Şikayet Et
    Taliban zalim de ABD kuklası afgan hükümeti değil mi? Bu nasıl bir zihniyet? Ayrıca talibanın müslümanlığını hangi islami ilkelere göre yargılıyorsan bi zahmet ABD (kafir ) ile işbirlik olmanın islami mesuliyetini de yazsaydın da en azından adil bir duruş sergilemiş olurdun.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    YILLARDIR bu tip lafları duyarız ama ABD kuklası hükümetlerin nedense müslümanlığı hiç sorgulanmaz... afganistan hükümeti her zaman abd'nin yanında yeralmıştır.Taliban cehennem ateşinde yanar mı bilmem ama abd işbirlikçisi hükümetleri destekleyenler cehennemde yanmazsa taliban hiç yanmaz bundan eminim... Tarihinde iki atom bombası atmış ABD'yle işbirliği yapanları hangi ayete dayanarak müslüman kabul ediorsanız bi zahmet talibanı da o ayetlerden mahrum bırakmayın efenim...
    Cevapla
  • KARA HİLAL 7 yıl önce Şikayet Et
    sunu anlayalim ey millet burdan artik su anlasiliyorki taliban denilen orgut islami bir teror orgutu diyenlere ait bir orguttur.Hic bir musluman Allah korkusu olan mu'min camiye saldirmaz.Bunlar olsa olsa haclilarin zamaninda afganistana girmek icin uydurdugu bir bahane ve yalanidir.İraga suriyeye su anda yaptiklari gibi.Kendi cikarlarini kabul etmeyen bir ulke oldumu hemen kopeklerini kullanip orayi isgale girisiyorlar.
    Cevapla
  • akıl nerde 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ingiliz fıransa almanya köle olan herkes bu ateşi tadacak....!
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. (Bakara 154) Sehadet şerbeti icen müslüman ihvanlarimiza öldü demek ne derece doğru...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!