Savaşa hazırlık

ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerginlik had safhaya tırmanırken bölge ülkelerini savaş endişesi sardı.

Savaşa hazırlık
Savaşa hazırlık
GİRİŞ 13.08.2017 04:08 GÜNCELLEME 13.08.2017 04:17
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

3.5 milyon gönüllü askerliğe koştu

Tehditlerin kaynağı olan Kuzey Kore'de işçilerin, parti üyelerinin ve eski askerlerin tekrar orduya katılmak için gönüllü olduğu haberleri çıkmaya başladı. Pyongyang'ın propaganda kaynakları, yüzbinlerce kişinin ABD Başkanı Donald Trump'ın sert açıklamalarını protesto etmek için sokağa çıktığını, 3.5 milyon vatandaşın da orduya katılmak için gönüllü olduğunu duyurdu.

%45
Anketlere göre Kuzey Kore'ye tehditler Trump'ın popülaritesini yükseltti. Rasmussen adlı şirkete göre Trump'ı onaylayanların oranı yüzde 6 artarak yüzde 45'e ulaştı.

 GÜNEY KORE: En yüksek risk altındaki ülkede halk hazır gıda stokları yaparak bombalara dayanıklı sığınaklar inşa ettiriyor. Halkın savaş tehdidi nedeniyle altına yöneldiği ve eskisine göre 5 kat daha fazla altın aldığı aktarıldı.

 GUAM: Kuzey Kore'nin "Ağustos ortasında vururuz" dediği Pasifik'teki ABD toprağı Guam adasında halk, gıda stokluyor. Halka saldırı uyarısında "Sığınaklara girin" denildi.

 JAPONYA: Kuzey Kore'den atılacak bir füzenin 10 dakikada ulaşabileceği Japonya'da halk sığınak yaptırmaya başladı. Şirketlerin, sığınak siparişlerine cevap veremediği kaydedildi.

 ABD: Trump'ın "Silahlarımız ateşe hazır" açıklamasından sonra Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster "Kuzey Kore'nin nükleer silahlarla tehdit etmesine karşı önleyici bir savaşa hazırız" dedi.

 RUSYA: Ülkenin Uzakdoğu'daki birliklerinin 'yüksek askeri hazırlık' uygulamasına başladığı ve Kuzey Kore'den atılıp hedefini şaşıracak bir füzeye karşı tetikte oldukları açıklandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 29
  • vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    bende tam tersini düşünüyorum bu savaş çıkmalı. islam aleminin birleşmesi için şart, şuan da hergün müslüman kanı akıyor filistinden arakana, suriyeden yemene, kırımdan somaliye kadar hep biz eziliyoruz. dipnot müslümanlarla yahudiler savaşmadan kıyamet kopmaz, yahudiler 2. defa mescidi aksadan atılacaklardır . imza Allah resulü Hz Muhammed (sav)
    Cevapla
  • ruhi 6 yıl önce Şikayet Et
    çıkmaz inşAllah çıkarsa bu savaş güçlenen güney koreyi bitirme savaşıdır kuzey kore bahane
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne yapacak bu savaşta, rotadan şaşıran füzeyi Türkiye ye atarlarsa. Füzenin o kadar yakıtı varmı bilmem ama en azından tedbirimiz ne?
    Cevapla
  • Erol Duran 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd bire bir gidiği hiç bir savaşı kazanamamıştır. Bu sorunda da zavallı japonları kullanacak. Japonlar abd korkusundan dinlerini bile değiştiriyorlar. Çoğu korkudan hristiyan olmuş. Yani anlayacağınız samuraylar, samur olmuş.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu cambaza baktan ibaret.Cambaz K.Kore ,bak diyen ABD. Bu olay üzerinden Amerikanın ne kadar kararlı olduğu bir kaç küçük girişim ile dünya kamuoyuna deklare edilip Dünyanın en belalı ve en güçlü ülkesinin ABD olduğu tescillenecek .İhtiyacı mı var ? Var elbet ,bazı ülkeler artık iç işlerimizde ABD parmağı var demeye ve homurdanmaya başladı ,ortadoğuda da planlarının sekteye uğratılmaması için bir dizi gövde gösterisi yapması gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı