PYD/PKK'ya katılan İngiliz'e kötü haber!

Terör örgütü PYD/PKK'ya katılan İngiliz, ülkesinde terörle mücadele kanunu kapsamında yargılanacak.

PYD/PKK'ya katılan İngiliz'e kötü haber!
PYD/PKK'ya katılan İngiliz'e kötü haber!
GİRİŞ 08.02.2018 09:04 GÜNCELLEME 08.02.2018 09:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, terör örgütü PYD/PKK saflarına katılan eski asker Jim Matthews’un terör suçlamasıyla yargılanacağını açıkladı.

Matthews'un, Irak ve Suriye'de "terör eğitimi verilen yerlerde" bulunduğunu belirten polis, İngiltere vatandaşı eski askerin buralarda aldığı eğitimin terör eylemine hazırlıkla ilişkili olduğunu kaydetti.

 

 

Terörle mücadele yasası kapsamında yargılanacak Matthews’un, 14 Şubat’ta Londra'da yargıç karşısına çıkarılacağı bildirildi.

Matthews, İngiliz Channel 4 televizyonunda yayımlanan "DEAŞ’la savaşan İngilizler" adlı belgeselde hikayesine yer verilenler arasındaydı.

PKK, 2001'den beri İngiltere'de terör örgütleri listesinde bulunsa da PYD listede yer almıyor. Bununla birlikte İngiliz makamları uzun süredir Suriye'deki silahlı örgütlere katılanların ülkeye döndüklerinde terörle mücadele yasası kapsamında kovuşturulabileceği uyarısını yapıyordu.

Matthews, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PYD/PKK'ya katılan İngilizler arasında terörle mücadele yasası kapsamında yargılanacak ilk isim olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • OsmanlıTorunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd kendini akıllı sanıyor ancak karşılarında Türk askerinin olduğunu yine unutuyorlar ve bizi bu yemi yiyecek kadar saf sanıyorlar Yahu biz biz safmiyiz ki artik hazır eğitilmiş askerinizi teröristlerin soyu tükenmeye başlayınca artık yavaş yavaş kendi askerlerinizi teröristlerin içine soktugunuzu ve sokmaya devam edeceginizi bilmeyecek kadar safmiyiz abd ? Ahanda buraya yazıyorum abd az önce söylediğim gibi b planina geçicek teroristlerin içine kendi askerlerini katacak ve yakalaninca tespit edilince de c planı ile örtbas etmeye calisacaklar yargilacaklar ön kapidan girip arka kapıdan çıkacak Şayet türk askerimizin Gazabina uğramazsalar oda :)
    Cevapla
  • Babayorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Yürü Baba... Harika yorum şiddetle katılıyorum
    Cevapla
  • Ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    tabiii ülkesine canli dönebilirse
    Cevapla
  • ### 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bedava uyuşturucu için bölgeye gelen keşler ingiltere keş temizliği yaptırıyor bize.
    Cevapla
  • Ilyas 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben hiç inanmıyorum müslüman cografyasindan nefret ediyorum elin gavurlari Türkiye ye karşı birleşiyor amerikan ingiliz alman fransız Çinli japon rus Sırp her ülkeden katılım var bizim sözde müslümanlar İran ırak kuvety Libya Arabistan kirgizistan Azerbaycan Özbekistan buralardan niye bize katılım yok Türkiye bunlar için bir kale biz yok olursak bu ülkelerde yok olur leblebi kadar beyinleri varsa asker gonderip Türkiyeyi desteklerler amerikayada iyi bir ders vermiş olurlar okyanus ötesinden gelip burada istediğin gb at kosturamazsin demek olur bu
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi formalite icabı görünüşte bunlarin onyuzleri bide arka yüzleri var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim