Rus uzmandan NATO ve Türkiye yorumu

Rus askeri uzman Konstantin Sivkov, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasının tamamen gerçekçi bir senaryo olduğunu söyledi.

Rus uzmandan NATO ve Türkiye yorumu
Rus uzmandan NATO ve Türkiye yorumu
GİRİŞ 17.02.2018 17:09 GÜNCELLEME 17.02.2018 17:09
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Siskov, Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Türkiye ve ABD arasında Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerin durumu nedeniyle yaşanan gerilim hakkında açıklamalarda bulundu.

Rus uzman, "Türkiye'nin Afrin harekatı, Suriye'nin kuzey bölgelerindeki ABD'li askeri uzmanların yaşamlarını tehdit ediyor. Bunun yanında Türkiye, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alıyor. Bu, NATO'nun sistemine farklı bir unsurun katılması anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

 

'TÜRKİYE'NİN NATO'DAN ÇIKMASI, RUSYA'NIN AKDENİZ'E İNMESİ DEMEK OLUYOR'

Bu kapsamda Türkiye'nin NATO'dan çıkmasının tamamen gerçekçi bir senaryo olduğunu savunan Sivkov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki, Türkiye'yi kaybetmek ne anlama geliyor? NATO için bu, güney kanadının tamamının kaybedilmesi ve Rusya'nın Akdeniz'e inmesi demek oluyor. Zamanında Türkiye, ABD 6. Filosu'nu vurabilecek Rus ağır donanma-hava grubunu engellemişti."

YORUMLAR 58
  • ÇELİK 6 yıl önce Şikayet Et
    .....Bu bölgede Rusyanın varlığı Türkiyeye açık bir tehdittir....
    Cevapla
  • Aklibeser 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato Avrupa Birliği ABD Rusya hepsi ile iyi bir DENGE politikası kurmalıyiz ve 5 yıllık değil ABD RUSYA gibi 50 100 yıllık siyaset planı yürütmeliyiz kim iktidarda olursa politikayı devam ettirmeli
    Cevapla
  • izmir-çankaya 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye olmadan ne abd neden rusya birbirini yenemez eninde sonunda türkiyeye muhtaçlar akdenizi karadenizi ve incirlik ve askeri üstleri kullanmadan abd hayatta rusyayı yenemez
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçma...bati dogu bloku komunizm doneminde bile savasmadilar.emperyalistler bu zamanda birbirlerini yemezler...filler tepişir çimenler ezilir...
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Açın tarih okuyun osmanlının mısır valisi bursaya kadar gelip istanbulu fethetmesine ramak kala rusyanın yardımı sayesinde kurtuldu.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Babasının hayrına geldi sanki...1833 hünkar iskelesi anlaşması ile boğazlara yerleşti rusya misal incirlik abd ilişkisi kürecik gibi.. Aynı rusya 1853 te kırımda hak iddia etti kudüsü bahane edip sinop 'ta donanmayı yaktı. Aynı rusya 93 harbinde en cok toprak kaybına sebeb oldu berlin anlaşması ile ilk defa ermeni sorunu hançerini bogrumuze sapladı aynı rusya Panslavizm ile balkanları parçaladı aynı rusya defalarca Turk katliamı yaptı geçmişte özü kalesinden tatarların sürülmesine kadar aynı rusya stalin ile de türkleri sibiryaya sürdü...daha bitmez de.. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldur .daha dun kırımı bi daha isgal etti gikimiz cikmadi ... Okumuş muyuz tarih...
    Cevapla
  • El Cevab 6 yıl önce Şikayet Et
    NATO'dan çıkmak demek. NATO'nun açık hedefi olmak demek.Rusya'nın bizi koruyacağını düşünmek. geei zekalılık ve hainlik demek. bir kaç yüzyıl önce bize yapamadıklarını NATO'dan çıktığımızda yaparlar. Doğru Rusya Akdenize iner. Ama Türkiye'nin bir kısmını ilhak etmiş şekilde. Rus Vatanı milliyetçisi Perinçek te NATO'dan çıkmamızı istiyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim