Türkiye, ABD ve İsrail'den ortak tatbikat

Türkiye , İsrail ve Amerikan donanmalarına ait gemilerin, Ağustos ayı sonlarına doğru Akdeniz `de ortak bir askeri tatbikat düzenleyeceği bildirildi.

Türkiye, ABD ve İsrail'den ortak tatbikat
Türkiye, ABD ve İsrail'den ortak tatbikat
GİRİŞ 15.08.2007 15:15 GÜNCELLEME 15.08.2007 15:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye , İsrail ve Amerikan donanmalarına ait gemilerin, Ağustos ayı sonlarına doğru Akdeniz `de ortak bir askeri tatbikat düzenleyeceği bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada `Güvenilir Denizkızı VIII ` adlı tatbikata 10 gemi, 4 helikopter ve 4 arama ve kurtarma uçağının katılacağı belirtildi.

Açıklamada Akdeniz `deki uluslararası sularda gerçekleştirilecek tatbikatın amacının, `denizlerde güvenliği sağlamaya yönelik koordine acil arama ve kurtarma çalışmaları gibi prosedürleri ve tedbirleri pratiğe dökmek` olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu adına açıklamayı yapan sözcü, `tatbikat sırasında işbirliği, koordinasyon ve beraber operasyon düzenleyebilme seviyelerinin ilerletilerek, üç ülkenin deniz ve hava güçleri gelecekteki insani kriz durumlarına veya denizde meydana gelebilecek potansiyel acil durumlara daha hızlı ve etkin cevap verebilecek hale gelecektir ` dedi.

Bundan önceki Güvenilir Denizkızı VII Deniz Arama Kurtarma Tatbikatı , 09-13 Ocak 2005 tarihleri arasında yine Türkiye , İsrail ve ABD Deniz Kuvvetleri unsurlarının iştiraki ile Doğu Akdeniz `in uluslar arası sularında düzenlenmişti.


(Yeni Asya)

YORUMLAR 13
  • Necmettin Yavuzlar 16 yıl önce Şikayet Et
    . ARKADASLAR AKP ulkeyi ABD ve AB\'ye satiyor diyorlar ya bizim sahinler Erdogan ve Gul Hz. Musa (AS)cocuklariydi ya ABD PKK\'yi destekliyor diyorlar ya ABD bizim askerler cuval gecirmisti ya Ben ne dersem hakaretten iceri girerim ama Allah yaptiklarinin karsiligin versin. Baska ne diyeyim
    Cevapla
  • musab koç 16 yıl önce Şikayet Et
    YA NASIL OLUR. Ya bizim ordu komutanlarımız kimin emrindeler ya adamlar israil ve abd k.ırakta pkk ve diger terör örgütlerini besliyor eğitiyor silah veriyor ve onlarda mehmetcigin kanını döküyorlar bizim kilerde onlarlan tabbikat yapıyorlar askeri güçüğmüzü açıklarımızı öğreniyorlar yazık inanın çok yazık abd ve israilden dost olmaz bunu en çahılımız bile anladı bizim kiler anlamadım yada anlamak işlerine gelmiyormu düşünmek bile istemiyorum yazık etmeyin bu millete kurtlara teslim etmeyin ALLAH VAR SORUN YOK....
    Cevapla
  • Kahraman Saddam Hüseyin 16 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkten Başka DoSTU yok. Barzani ve ıraklı kürtler türkiyede ölen her asker için bayram ediyor hele geçen gün bir amerikalı kızla konuştum türkiyede depremde ölen 20 bin kişi için cool yani güzel ne iyi anlamındaki bu sözü kullandı bana burda barzani vs yi dost diye kimse anlatmasın onun aklından zoru vardır zaten gelelim israil ve abd ile tatbikata göz boyama dostluk vs gibi olmayan şeyleri var gibi gösteriyoruz abd den ne koparırsak kardır herkes düşmanımız iranda ırakta suriyede amerikada su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
  • kürt islam sentezi 16 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Barzani Düsmanlarina. Ilk önce sunu belirteyim. Barzani´ye PKK ile ilgili iddialar yüzünden karsi olanlari haric tutuyorum. Ama bazi art niyetli türk irkcilari Barzani´yi Israi ile isbirligi yaptigi icin \"isbirlikci-siyonist\" ilan ediyorlardi. EE peki bu ne. Bu da apacik siyonistler ile isbirligi degil mi? Hem de isbirliginin tatbikatini da yapiyorlar. Demek anli anli TSK´da yahudiler ile isbirligi yapiyormus. (Üstelik bu Israil bir de PKK´yi silahlandirir). Mert olan bir Barzani düsmani varsa cevap yazsin yorumuma.
    Cevapla
  • sinan dagdelen 16 yıl önce Şikayet Et
    nedne şaşırdınız. şaşılacak birşey yok bunda gayet doğal.paşaları mason olan ordudan ne beklersiniz ki?eline geçirmiş yahudiler orduyu.lütfen orduya d atürk demeyin.türk demek müslüman demek.müslümanları fişleyenden olsa olsa kafir olur.bunu yayınlayın sayın editör lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza