Erdoğan'ın sözlerine büyük destek!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, beş ülkenin egemenliğinde olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) yapısının mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 03.12.2018 15:47 GÜNCELLEME 03.12.2018 16:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mecliste düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Laricani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, "BMGK yapısı mutlaka değişmeli" dedi.

BMGK'nin tek taraflı birçok karar alması nedeni ile itibarını kaybettiğini söyleyen Laricani, bu durumun bölgesel girişimlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

Buna örnek olarak Şanghay İşbirliği Örgütü, Suriye sorununun çözümü için kurulan Astana sürecini gösteren Laricani, "Bu tip girişimler, ülkeleri kendi aralarında tedbir almaya zorlayan BM'deki eksiklikten dolayı ortaya çıkmıştır. BM mevcut yapısıyla sorunların çözümü için yererli kapasitesinin olmadığından bu tip bölgesel girişimler gelecekte daha da artacak" değerlendirmesinde bulundu.

BM YAPISI KOLAY DEĞİŞMEZ

 

İran Meclis Başkanı Laricani, dünyada zorbalık üzerine kurulmuş  bir düzen olduğundan BM'deki mevcut yapının değişmesinin kolay olmayacağını savundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam utanmadan adını da Mustafa koymuş iftira ve tafrikadan başka bir şey bilmiyor Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    onlardan beklersen sittin sene beklersin o yüzden birleşememiş milletleri kendin kur
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • Şahino 5 yıl önce Şikayet Et
    Öneri: 5 daimi ülkenin yer almadığı yeni bir BM yapılanması teklifinde bulunalım. 5 ülkeden ancak "haklısınız" diyenleri üyeliğe alınsın.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizi destekleyene bak hale, her zaman bizi sırtımızdan vurmuş, her zaman bizi yüz üstü bırakmış biri mi bizi destekleyecek.
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibilerin sözleri bayatladı...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhakkat Müminler kardeştir öylese kardeşlerinizin arasını düzeltiniz ALLAH'tan korkunki Allah'da sizi bağışlasın.Müslümana Allah'ın emri bu.Biz Müslümanlar bir birimize saldırırken ebedi düşmanlarımıza yem olduğumuzu unutmaylım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü