ÖSO ile HTŞ arasında çatışma çıktı!

Suriye’nin Halep şehrinin batı kırsalında Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Nureddin Zengi Hareketi ile El Nusra’nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.. Çatışmalarda Nurettin Zengi Hareketinden 25, HTŞ’den ise 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GİRİŞ 02.01.2019 15:07 GÜNCELLEME 02.01.2019 15:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İdlib kuzeyindeki Derat İzze bölgesinde çatışmalar yoğunlaşırken HTŞ, ÖSO’ya bağlı Nureddin Zengi Hareketi’ne karşılık Khan el-Asal, Derat İzze ve Şey Dağı bölgeleri üzerinden saldırıya geçti. HTŞ’nin, Şey Dağı’nın tamamını ve Derat İzze bölgesinin büyük kısmını ele geçirdiği kaydedilirken, HTŞ’nin operasyonunda tanklar ve ağır silahlar kullandığı aktarıldı. El Nusra ile birlikte hareket eden HTŞ’de çok sayıda paralı askerin de bulunduğu, özellikle Suudi Arabistan’ın lejyonerlerin masraflarını karşıladığı iddia edildi.

 

 

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Nureddin Zengi Hareketi mensupları attıkları sloganda, "Biz burada dimdik duracağız, bir yere ayrılmaya niyetimiz yok, direneceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanıldı. Bu arada Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda yapacağı harekat için HTŞ'nin bölgeden ÖSO kuvvetlerinden bazı kaydırmaları fırsat bildiği ve saldırıya geçtiği kaydedildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • karadenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hedef cizilecek kürt devletiyle türkiyenin ermenistandan akdenize kadar izole edilmesi
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Öso ya destek olarak 30 bin mehmetcik acil gönderilmeli
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam hemen
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın çekilme kararından sonra rusya ile masada bu konu konuşuldu bence. Türkiye idlibi temizleyecek rusya da munbice operasyona müsade edecek esedin katilleri de çekilecek. Bu karar iki taraf için de makûl.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    El Nusrayı da iyi bir şekilde ezmemiz lazım.
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum hedef esad petrol değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar