Kabul edildi... Trump ve Suudi Arabistan'a büyük şok!

ABD Temsilciler Meclisi, ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği kesmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.

Kabul edildi... Trump ve Suudi Arabistan'a büyük şok!
Kabul edildi... Trump ve Suudi Arabistan'a büyük şok!
GİRİŞ 14.02.2019 03:49 GÜNCELLEME 14.02.2019 03:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamada söz konusu tasarı, 177 hayır oyuna karşı 248 evet oyu ile onaylandı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan'a Yemen savaşında verdiği desteğin kesilmesini öngören tasarının bir sonraki adresi ABD Senatosu olacak. Tasarının Senatoda da yeterli oyu alarak kabul edileceği yönündeki haberler Amerikan medyasına yansırken, Trump'ın Yemen tasarısını reddetmesi bekleniyor.

Tasarıda, Trump yönetiminin, El Kaide ile savaşmadıkları sürece Yemen'deki tüm birliklerin ve Suudi Arabistan öncülüğündeki hava saldırılarına verilen desteğin 30 gün içinde bitirilmesi öngörülüyor.

 

 

Senatoda da kabul edilmesi halinde Yemen tasarısının, Trump'ın Yemen ve Suudi Arabistan politikasını hedef alan en net adım olacağı ifade ediliyor. 
Görevi boyunca şimdiye kadar hiç veto hakkını kullanmak durumunda kalmayan Trump'ın ilk kez Yemen tasarısında veto yolunu seçebileceği kaydediliyor. 
ABD yönetiminin Yemen savaşındaki rolünü sona erdirmesini öngören karar tasarısı, ABD'li Senatörler Bernie Sanders, Mike Lee ve Chris Murphy tarafından Senatoya, Ro Khanna, Mark Pocan ve Pramila Jayapal tarafından da Temsilciler Meclisine gönderilmişti. 

YORUMLAR 9
  • Burdayiz. 5 yıl önce Şikayet Et
    Leş yiyen gargalar gibiler.
    Cevapla
  • suud 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan nasıl bir kafa var.bu suudilerde denize düşen yılana sarılır.iran mezhep ten sevmiyorsun bari uzaktan iş birliği yap.savaş riskini azalt.trump a niye sarılıyorsun.denizde belki bir gemiye raslarsın ama yılanın midesinde kurtuluşun yok. trump yılanı yiyip bitirecek.asıl o zaman iran a el açmak zorunda kalacaksın.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    ikiside katil müslüman katlediyor allah kahretsin
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle der, el altınından yine filmini, numarasını çevirir, darbe sever BATI.
    Cevapla
  • Saim çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    Katil ve müslüman düşmanı amerika zaten Yemen'de ölen öldü yemen yok oldu yemen çöktü müslümanların en büyük düşmanı amerikadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
Arkasına parkeden sürücüye sinirlenen sürücü öyle şeyler yaptı ki görenler şaşırdı kaldı