Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-35, S-400 ve yerel seçim resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonrası açıklamalar yapan ABD ve Avrupa'ya çok sert sözler söyledi.

GİRİŞ 05.04.2019 16:02 GÜNCELLEME 05.04.2019 16:06
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yerel seçim sonrası açıklamalar yapan ABD ve Avrupa'ya çok sert sözler söylerken, Washington yönetiminin S-400 ve F-35 tehditlerine de cevap verdi.

 

 

Erdoğan, "Türkiye genelinde 30 büyükşehirin 15 tanesini aldık. MHP bir tanesini aldı. Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53.3, buraya gelmiş vaziyetteyiz. Bunu tüm milletimin bilmesi lazım. İçişlerimize karışmak isteyen ABD'nin bunu bilmesi, Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Siz haddinizi bilin. Kendi ülkenizde bunun itirazını yaptınız. Herkes haddini bilecek. Türkiye'de katılımıyla yüzde 83'e varan bir katılımın olduğu bir demokrasi dersi verilmiştir" dedi.

 

 

Kritik tarih 8 Nisan... Erdoğan ve Putin S-400 için harekete geçiyor

S-400 VE F-35 AÇIKLAMASI

ABD'nin şu andaki söylemleri çok yanlış. Rusya'ya 8 Nisan'da bir seyahatimiz olacak. Biz S-400 sürecin bitirdik. S-400 ile ilgili ödemelerimiz devam ediyor. Biz ABD'ye teklifimiz sizden Patriot'ları alalımdı. ABD uygun şartlarda bize tanımadı. Biz de bu nedenle şu duruşta oraya sıcak bakmıyoruz. Temmuz ayında teslimat başlayacak.

F-35 konusunda önüne gelen bir şeyler söylüyor. Çok kısa bir süre içinde dördüncüyü de teslim edecekler. Pilotlarımız eğitim alıyor. Mevlüt Çavuşoğlu NATO toplantısı için oradaydı. NATO Genel Sekreteri'nin yaptığı konuşma manidardır. Adeta NATO ülkesi üyelere herhangi bir yaptırım doğru değildir hepsine ihtiyacımız var ifadesini kullandı. Daha önce de biz üyelerimizin hangi silahı alacağına müdahale edemeyiz demişti.

YORUMLAR 48
  • BaşkaMıYok 5 yıl önce Şikayet Et
    f35 bir tuzak almayın hazır bahane varken vazgeçelim çok pahalı, ve güvenmiyorum bu uçaklara bana heronları hatırlattı
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    F-35 uçağı yerde çalıştırıldığı andan itibaren 3 ecnebi uydusu ile çalışmaya başlayan bırakın uçurmayı "emperyalistlerin izni dışında yerde RULE bile yaptıramayacağınız "teknolojik esaret" olan uçaktır. İran'a sorunsuz gider ama dış etkilerle Yunanistan'a, Kıbrısa, Suriye veya Kandile giderken sapır sapır dökülür. 1 F-35 parasına 3-4 F-16 alınır ve F-35 alındığında şu anki hava kuvvetleri bütçesi 5'e katlanır..Uçak havada arıza verdiğinde yere inmeden yedek parçası yurt dışındaki depolardan alınacak şekilde ikaz verir..
    Cevapla
  • halim 5 yıl önce Şikayet Et
    F-35 alma isteği bence Türkiye nin abd yi oyalama tatktiğidir.
    Cevapla
  • zeki Yuvalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Dusman görevini yapıyor biz uyanık olmak zorundayız
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu parti, siyasi, menfaat değil artık.Artık konu Ülkenin menfaati,bölünmez bütünlüğü. Tüm ülkücüler seninleyiz
    Cevapla
  • 1299 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeri geldi sustun yeri geldi bağırdın. Ama seçimlerde gördük ki bu millet seni anlamadi Reis. Abd falan viz gelir, ağzına geleni söyle bu saatten sonra. Dolar isterse 6 değil 26 lira olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı