Venezuela darbe girişimi! Guaido'dan askere skandal çağrı

Venezuela'da kendini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımladı. Guaido yayınladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yaptı. Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

GİRİŞ 30.04.2019 16:31 GÜNCELLEME 30.04.2019 16:33
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Venezuela'da aylardır süren kriz darbe girişimine dönüştü. Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, resmi Twitter hesabından darbe girişimini başlattıklarını duyurdu. Başkent Caracas'ta bir grup askerle beraber, halka askeri kuvvetleri destekleme çağrısında bulundu.

 

 

Guaido, "Venezuela, siyasi bir çatışmaya gömüldü. Özgürlüğümüzü kurtarmak için birlikte sokağa çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Venezuela'da darbe girişimi! Kalkışmaya ilk destek o ülkeden

GUAİDO TARAFI KOLLARINA MAVİ KOLLUK TAKIYOR

Guaido tarafında olan halk, asker ya da siyasetçiler kollarına mavi kolluk takıyor. Bu şekilde saflarını belli etmiş oluyorlar

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANINI SERBEST BIRAKTI

 

 

Guaido'nun açıklama yaptığı videoda, 2014'teki hükümet karşıtı gösteriler sırasında halkı şiddete teşvik etmekle suçlanan ve Yüksek Mahkeme tarafından 14 yıl hapse mahkum edilen muhalif lider Leopoldo Lopez'in de yer aldığı görüldü. Lopez, Guaido'yu destekleyen bir grup asker tarafından serbest bırakıldığını açıkladı.

Juan Guaido ve Leopoldo Lopez... Lopez yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Guaido" tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

MADURO HÜKÜMETİNDEN İLK AÇIKLAMA

Venezuela hükümeti ise, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

BAŞSAVCI DARBE GİRİŞİMİNE KATILAN İÇİN YASAL İŞLEM YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, Guaido öncülüğündeki darbe girişimine katılanlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

KURUCU MECLİS BAŞKANINDAN HALKA "MADURO'YI KORUYUN" ÇAĞRISI

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, halkı, Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırdı.

SAVUNMA BAKANI KONUŞTU

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise, Guaido'yu kastederek "ülkeyi şiddet ile doldurmayı amaçlayan hareketleri reddediyoruz" dedi. Lopez ayrıca "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum yok" ifadelerini kullandı.

ABD'Lİ SENATÖRDEN SKANDAL AÇIKLAMA

ABD'li Senatör Marco Rubio, Venezuela'da yaşanan darbe girişimine açık destek verdi ve ekledi: "Bir daha böyle bir fırsat gelmeyebilir."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 157
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: mr. guaido,, bence siz boş yere hayallere kapılıyorsunuz. tam bir nefistperest örneği.bu işler böyle olmaz. siz seçilmediniz ki......etrafınızdaki şakşakçıları bırakınız.. benden söylemesi. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • Ali işiten 4 yıl önce Şikayet Et
    Venezüelladaki ekonomik sıkıntı, ABD'nin eseri. Her ülkede Meclis Başkanı Gaido gibi ABD'ye SATILIK çok adam çıkar. Dünya Milletleri birleşin. ABD'nin her YERİNDE TERÖR PEYDA Etmek için BİRLİK OLUN
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle asla baçaramıyacaksın abd. Artık darbeler sona eriyor.. Devletler özgürlüğünü seçiyor. Uşaklarınızı dünya tanımaya başladı. Abd nin gücünü kullanarak darbe yapan köşe başı virüsleri ortaya çıkacaktır. Kim bunlar. Bu dünyayı sömüren şirketler kiimler. Savaşların ve darbelerin arkasında bunlar var. Venezuella petrollerne gözü diken hangi petrol şirketi. Abd yönetimine ne kadar rüşvet dağıttı. Araştırmak lazım.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    derhal bu adamı alıp astırması lazım, ne demek darbeye çağrı
    Cevapla
  • Evren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakaladıgınızı hemen oldugu yerde infaz edin boş verin mahkemeyi yargılamayı biz acıdıkda ne oldu ABD'li dogru söylemiş bir daha bu fırsat elinize geçmez vatan hainlerini temizleme vakti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı