Trump'tan skandal açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'den İsrail'e yönelik roket saldırılarını gerekçe göstererek İsrail'e tam destek verdiğini belirtti.

Trump'tan skandal açıklama!
Trump'tan skandal açıklama!
GİRİŞ 06.05.2019 06:30 GÜNCELLEME 06.05.2019 06:44
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Bir kez daha İsrail Hamas ve  İslami Cihat terör örgütlerinin ölümcül, yoğun roket saldırıları ile karşı  karşıya. İsrail'i vatandaşlarını koruması konusunda yüzde 100 destekliyoruz."  ifadelerini kullandı.

 

 

Gazze halkına da hitap eden Trump, "Gazze halkına: İsrail'e karşı bu  terörist eylemler size sefaletten başka bir şey getirmeyecek. Şiddeti sonlandırın  ve barış için çalışın. Bu olabilir." paylaşımında bulundu.

GAZZE'DE NELER OLUYOR?

 

 

Gazze Şeridi'nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle 2 İsrail askerinin  yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil  yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket  atışları gerçekleştirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu, cumartesi günü abluka  altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek, savaş  uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde birçok yapıyı hedef aldığı  saldırılarda içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu bina vurulmuştu.

Yardımeli Derneği de dün akşam İsrail'in, Gazze'de bürolarının  bulunduğu binayı bombaladığını duyurmuştu

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı cumartesi sabahından bu yana  İsrail saldırıları nedeniyle şehit Filistinlilerin sayısının 24'e yükseldiğini  açıklamıştı.

Saldırılarda ölenler arasında 3 kadın ve iki çocuk olduğu belirtilen  açıklamada, toplam yaralı sayısının 154 olduğu kaydedilmişti.

Yalnızca pazar gününün sabah saatlerinden bu yana 21 Filistinlinin  şehit olduğu ifade edilen açıklamada, İsrail saldırılarının Gazze Şeridi'nin  güney, kuzey ve orta kesimlerinden sivil yerleşim bölgeleri, tarım alanları ve  sivil araçlara dönük gerçekleştirildiğine işaret edilmişti.

YORUMLAR 48
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Trump Netanyahu'nun yaptığı zulüm ve haksızlığa (masum filistinlileri bombalattırmakla) ortak oluyorsun.Zulme razı olan, sebep olan ve zulümu alkışlayan zulüm yapmış gibidir.İslamiyete göre" bir insanı haksız yere öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir."Ve ebedi azabı ,ebedi cehennemi gerektirir. Hiç düşündün mü?
    Cevapla
  • musa 04 4 yıl önce Şikayet Et
    Farkindamisiz bu durzilerin omurgasida yok bunca yalan söylüyorlar dünyaya yüzlerde kizarmiyor domuz genetigi deyismez ya sapi bizde olan münafiklara ne demeli
    Cevapla
  • HIRSIZ abd 4 yıl önce Şikayet Et
    israilin demir kubbesi 450 de 300 füzeyi kaçırdı. teneke aslan kağıt aslana dömnüşüyor. aynı durum abd için de geçerli. patriot sistemi de file gibi her füzeyi geçiriyor. S400 ler ile korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    tutupta filistini savunmanı beklemiyorduk abd
    Cevapla
  • Araftaki 4 yıl önce Şikayet Et
    kafir kafirliğini yapar da,müslim görünüp münafıklık yapanlara ne demeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!