Sudan'da seçim kararı

Sudan'da askeri cunta lideri Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, muhalif gruplarla diyaloğu durduklarını ve 9 ay içinde seçim yapma kararı aldıklarını duyurdu.

Sudan'da seçim kararı
Sudan'da seçim kararı
GİRİŞ 04.06.2019 20:07 GÜNCELLEME 04.06.2019 20:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, önde gelen muhalif gruplardan olan Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleriyle diyaloğu sonlandırdıklarını açıkladı. El-Burhan, 9 ay içerisinde genel seçime gidilmesi kararı aldıklarını duyurdu. El-Burhan, Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan sivillere ateş eden ve 30’dan fazla kişinin ölümüne sebep olan askerler hakkında soruşturma talimatı verdiğini açıkladı.

El-Burhan devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, geçici bir geçiş hükümet kurulacağını ve yolsuzluğa karışmış kişilerle mücadele edeceğini söyledi.

 

 

YORUMLAR 6
  • Kayseri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne sorusturma kimse yutmaz bunlari
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    9 ay bakalım sonra kaç 9 ay olacak. Bizde 1000 yıl demişlerdi.
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    sudan Tr ile iyi geciniyordu ondan korktular ve hukumeti devirdiler.eminim o adaya yapilacak olan Turk projeleride iptal edilir.Herkes abd diyo ama bunda bende sudilerin daha cok parmagi vardir.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    niye 9 ay çünkü zaman kazanmak istiyorlar bunlar emir büyük yerden
    Cevapla
  • muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    buda mı adulfettah el bi sisi yok ulan bu musluman ülkelerin askerleri niye hep darbeci ve üşak oluyor. neyi vardi ki sen gelip darbe yaptın da şimdi seçim diyorsun niye öldü o 30 kişi sen darbe sorumlusu değilmisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi