Hindistan'da Müslüman çocuğa saldırdılar!

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde 16 yaşındaki Müslüman çocuk takkesini çıkartmadığı ve “Jai Shri Ram (Rabbimiz Ram’ı Selamlarız)' demediği için bir grup Hindu tarafından dövüldü. Tüm Hindistan Müslüman Meclisi Birliği Başkanı (AIMIM) ve Haydarabad Milletvekili Asaduddin Owaisi, toplum içerisindeki nefret körüklenmeye devam ettiği sürece Müslümanlara yönelik saldırıların durmayacağını söyledi.

Hindistan'da Müslüman çocuğa saldırdılar!
Hindistan'da Müslüman çocuğa saldırdılar!
GİRİŞ 30.06.2019 16:11 GÜNCELLEME 30.06.2019 16:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yerel basında çıkan haberlere göre, Müslümanları ve "dokunulmazlar" olarak nitelendirilen ülkedeki en alt sınıfı temsil eden Dalitleri hedef alan şiddeti eleştiren Asaduddin Owaisi, hükümetin Müslümanlara yönelik düşmanlığı artırdığını kaydetti. 

İktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) ve Hindu milliyetçisi Ulusal Gönüllü Organizasyonunun (RSS) toplum içerisinde Müslümanlara yönelik nefreti körüklediğini ve bu nedenle Müslümanlara ve Dalitlere karşı saldırıların devam edeceğini belirten Owaisi, bu tür linç eylemlerinin, Hindu milliyetçisi örgütlerin çatı kuruluşu Sangh Parivar ile bağlantılı olduğunu kaydetti.

Owaisi, BJP'yi ve RSS'yi, Müslümanların "terörist, millet karşıtı ve inek katliamcısı" olarak görüldüğü bir zihniyeti oluşturmaya çalışmakla suçladı. 

Owaisi, "İnsanlar 'Jai Shri Ram (Rabbimiz Ram'ı Selamlarız)' sloganı atmadıkları için dövülüyorlar. Bu olaylar durmayacak. Sadece Müslümanlar ve Dalitler hedef alınıyor. Bu tür olayların arkasında birbiriyle bağlantılı örgütler var." diye konuştu.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Uttar Pradeş’in Kanpur kasabasında yaşayan 16 yaşındaki Muhammed Taj, cuma namazından evine döndüğü sırada bir grup Hindu tarafından durduruldu.

 

 

Taj’ın önünü kesen 3-4 kişiden oluşan motosikletli bir grup, Müslüman çocuktan takkesini çıkartmasını ve Hinduizm’e ait “Jai Shri Ram (Rabbimiz Ram’ı Selamlarız)" gibi bazı sözler ve ilahiler söylemesini istedi.

Grubun istediklerini yapmayı reddeden Taj, tekmelendi ve yumruklandı. Muhammed Taj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosikletli grup tarafından çok kötü dövüldüğünü söyledi.

 

 

Kendisini tehdit ettiklerini ifade eden Taj, “Takkemi çıkartmam için tehdit ettiler. 'Jai Shri Ram' dememi istediler. İnsanlar bana yardım etmeye geldiklerinde olay yerinden kaçtılar.” şeklinde konuştu.

Polisin konuyla ilgili soruşturma başlattığı ve rapora "farklı dinlere mensup insanlar arasında düşmanlığa neden olma" suçunu eklediği bildirildi. Son zamanlarda bu tür saldırıların arttığı gözlemlenen Hindistan’da Tabrez Ensari adında Müslüman genç, Jharkhand eyaletinde bir çete tarafından elektrik direğine bağlanarak 12 saat dövülmüş ve hastaneye kaldırıldıktan 4 gün sonra hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kil oldum 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin ingilizlerin parmagi vardir Bir kizilderili atasozu derki Bir suda iki balik kavga ediyorsa oradan bir ingiliz gecmis tir der
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen asıl arka planda bunları fitneleyen İngilize bak
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hindu kafirlerinin yapmayacağı şey değil.Bu koyu kafirler barbar saldırgan her türlü insaniyetten uzak insan suretindeki hayvandan aşağı varlıklardir.InşaAllah bu kafirlikten kurtulup müslüman olma şerefine nail olurlar.Eğer islama karşı saldırılarını artırırlarsa Allahü tealanın gazabı ve laneti misli misli üzerlerine olsun.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun yapan hindu kafirlerini kanetliyorum. Din iman ve vicdan özgürlüğü nerede. Bunu müslümanlar yapsa hemen batı bunu kınardı. Ama şeytanlardan tek ses ve kınama çıkmayacak yine. Hindistan gerekli cezayı bu hindu keferelerine vermelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!