İran dünyaya ilan etti! Ruhani tarih verdi

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7 Temmuz'dan itibaren zenginleştirilmiş uranyum seviyesinin 3,67'ye çıkartılacağını açıkladı.

İran dünyaya ilan etti! Ruhani tarih verdi
İran dünyaya ilan etti! Ruhani tarih verdi
GİRİŞ 03.07.2019 10:44 GÜNCELLEME 03.07.2019 16:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin zenginleştirilmiş uranyum seviyesini 7 Temmuz'dan sonra 3.67'ye çıkartacağını duyurdu.

 

 

"Nükleer anlaşmaya bağlı kalan taraflar sözlerini yerine getirmezse Arak Nükleer Reaktörü eski faaliyetlerine yeniden başlayacak" diyen Ruhani, ABD ve Avrupa'ya müzakare çağrısı yaptı.

Ruhani, anlaşmanın diğper tarafı anlaşmaya sadık kalırsa kendilerinin de nükleer anlaşmanın şartlarını yerine getireceğini söyledi.

 

 

TAHRAN ÜLTİMATOM VERMİŞTİ

ABD'nin yaptırımlarına karşı 8 Mayıs'ta anlaşmaya taraf ülkelere 60 gün süre veren İran, zenginleştirilmiş uranyum kapasitesini arttıracağını açıklamıştı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, daha önce yaptığı açıklamada, 300 kilogram uranyum stok limitini 27 Haziran itibarıyla aşacaklarını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 5
  • Yüreğirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizin başını inşallah
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapın Artık Şu Atom Bombasını...
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    irani bu konuda tam destekliyorum.hatta dahada fazla zenginle$tirmeliler..Amerika cok acik ve net kendi ayagina SIKTI.
    Cevapla
  • kjhh 4 yıl önce Şikayet Et
    iranda boş beleş 60 yıl önce iranın imkanı vardı iranın nükleer güç olmasına şimdi yumurta kapıya dayanmış yani abd nato üsleri iranın etrafını çevirmiş ondan sonra iran nükleer güç olacakmış peki niy engel oldular zamanında şimdi iran sanki abd ile savaş istiyor gibi duruma koyuyor kendini üstelik yanında destek verecek tek bir devlet bile yok iran neyine güveniyor terörist grublarlamı dünya dize getirecek istedği yola getirecek bu nasıl bir lanet olası katı rejimdir islam dininde katı rejim varmıyddı hiçbir zaman bu iran rejimi öyle katıki kendi halkını düşünmeyerek abd iran israil körfez ülkeleri savaşı çıksın diye şimdi iran uğraşıyor lanet olsun kanlı iran rejimine halen yemeni vuruyor
    Cevapla
  • Misafir2 4 yıl önce Şikayet Et
    abd rusya çin ve diğer siyonist güçler uranyum üretiyorsa uranyum üretmek iranın en doğal hakkıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!