ABD ve İsrail’in gözü, Suriye’deki İran üslerinde!

İsrail kaynakları, Suriye'nin doğusunda ve Irak sınırı yakınlarında bulunan Ebu Kemal (Bukemal) kasabasının İran'ın askeri üssü haline geldiğini ifade ederken, Washington ve Tel Aviv'in bölgedeki İran varlığını yakından takip ettiği belirtildi.

ABD ve İsrail’in gözü, Suriye’deki İran üslerinde!
ABD ve İsrail’in gözü, Suriye’deki İran üslerinde!
GİRİŞ 14.07.2019 11:35 GÜNCELLEME 14.07.2019 11:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şarkul Avsat'ın haberine göre İsrail kaynakları, Bukemal kasabasının İran'ın askeri üssü haline gelmesi sebebiyle ABD ve İsrail'in bölgeyi detaylı incelemeye tabi tuttuğunu ve sürekli izlediğini belirtti.

Kaynaklar, İran'ın bölgeyi Suriye'nin kuzeyinde bulunan ABD kuvvetlerine ve İsrail'e yönelik saldırıda üs olarak kullanmayı hedeflediğini belirtti. Onlara göre İran'ın bu adımı, ABD yaptırımlarına bir karşı cevap. 

İran bölgede karargah, komuta merkezi ve silah depoları oluşturdu. Eski okul ve hastanelerin silah deposu olarak kullanıldığı bölgede iletişimi sağlamak amacıyla da bir kule kurulduğu belirtiliyor. 

İran'ın Bukemal'e, Lübnan ve Irak Hizbullahı, Nuceba, Afgan Fatımileri, Pakistan Zeynebun hareketi militanlarını konuşlandırdığı aktarıldı. 

Bukemal, Fırat Nehri'nin batı kıyısında yer alırken, ABD ordusu ve Batılı yerel müttefikleri Fırat'ın doğusunda görev yapıyor. Ayrıca burası Suriye-Irak-Ürdün sınırının köşesindeki El-Tanf Üssü’nü Fırat'ın doğusundan ayırıyor.

Debka sitesinin haberine göre, İran’ın kısa ve orta menzilli füzeleri ve füzesavarları bölgenin farklı kesimlerine yerleştirdi.

Sitenin haberine göre İran bu bölgede, Suriye ve Irak’ta bulunan ABD üslerinden ya kışkırtma ya da İsrail’e karşı yapılacak saldırıları önleme amaçlı saldırı olabileceğini düşünüyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • islam birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti israil abd siyonist teroristlerinin üzerine olsun kimse bunlarn dünyaya yaptığını bütün dünyaya yayılan üstlerini konuşmuyor
    Cevapla
  • gfdgvd 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer bugün hizbullahın füze gücü israil siyonist rejime karşı lübnanda olmasaydı emin olun bugün israil büyük ortadoğu yahudi projesini abd rusya ingiltere israil ortak çoktan gerçekleştirmişti ama biz tarihte iran neler yaptı türkler hep işgal etti ve iranın şii diye bir mezhep ideoloji deevleti haline dönüşmesine sebeb oldu türkler bunun farkındamıyız acaba iranı işgal edip safevi türk devleti krulrup irana şii mezhebi çıkarıp yayan safdaevi türk devletidir iranı kendi etkisi altına alıp iranı şiilik diye allah yolundan çıkarıp türkler tarihte şii mezhebi diye dinimizde yeri olmayan mezhebi türkler iranın başına bela etmiştir çünkü 4 hak mezhebin dışında mezhep yoktur
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sudan başka bir şey içme sakın! En son ne içtiysen onu bırak...Cehaletin bu kadarına pes!
    Cevapla
  • Tccccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma bir yorum bu arkadaş İranlılar Türkler Müslüman olmadan siiligi benimsediler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..