Hindistan'da 4 kişi yan yana yürümek yasak!

Hindistan'da yeni Vatandaşlık Yasası'na tepkiler dinmiyor. Ülkede Başkent Delhi olmak üzere birçok eyalette protestolar devam ederken hükümet sert tedbirler alıyor.

Hindistan'da 4 kişi yan yana yürümek yasak!
Hindistan'da 4 kişi yan yana yürümek yasak!
GİRİŞ 20.12.2019 00:37 GÜNCELLEME 20.12.2019 00:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hindistan’da tartışma yaratan yeni 'Vatandaşlık Yasası'na karşı protesto yasağına rağmen gösteri düzenleyen binlerce kişi gözaltına alındı.

 

 

Ülkenin güneyindeki Mangaluru kentinde iki kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 8'e yükseldi. Bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başkent Delhi'nin yanı sıra Uttar Pradeş ve Karnataka eyaletlerinde de protestolar yasaklandı. Buna göre dört kişiden fazla gruplar halinde dolaşmak yasak.

Yeni  yasaya göre, özellikle komşu ülkeler Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'daki dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek. Aynı pozisyondaki Müslümanlar ise yasanın dışında tutuluyor.

 

 

YORUMLAR 1
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    İneğe Tapan yönetim daha etkili bir tedbir almayı akıl edemezdi zaten yalnız nüfus çok kalabalık olduğundan o kombinasyon nasıl sağlanacak görmek lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..