Suriye'de her şeyi anlatan fotoğraf!

Suriye’nin Haseke bölgesinde ABD askerleri ve rejim güçleri arasında çıkan arbedede dikkat çeken bir kare ortaya çıktı. AP'nin servis ettiği fotoğrafta ABD, Rusya ve Suriye bayraklarının yer alması bölgedeki güç savaşını gözler önüne serdi.

Suriye'de her şeyi anlatan fotoğraf!
Suriye'de her şeyi anlatan fotoğraf!
GİRİŞ 13.02.2020 06:20 GÜNCELLEME 13.02.2020 07:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'de yüz binlerce kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca kişinin mülteci konumuna düştüğü ve yerinden edildiği iç savaş Mart 2011'den bu yana devam ediyor.

 

 

Suriye'de DEAŞ'ın büyük oranda etkisiz hale getirilmesinin ardından ABD ve Rusya'nın özellikle petrol sahalarında kontrolü sağlama çabaları dikkat çekiyor.

Son dönemde Esad rejimi de Rusya ve İran'ın desteği ile özellikle İdlib'de sivillere yönelik saldırılar düzenliyor. 

 

 

SURİYE'DEKİ GÜÇ SAVAŞINI GÖZLER ÖNÜNE SEREN KARE

Bugün ABD askerleri, Suriye’nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran Beşşar Esad rejimi güçleriyle yaşadıkları arbedede 1 rejim unsurunu öldürdü.

Suriye’nin Haseke bölgesinde ABD askerleri ve rejim güçleri arasında çıkan arbedede dikkat çeken bir kare ortaya çıktı. AP'nin servis ettiği fotoğrafta ABD, Rusya ve Suriye bayraklarının yer alması bölgedeki güç savaşını gözler önüne serdi. 

Olayın ardından Haseke'deki Tel Beyder üssünden havalanan ABD'ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde rejim güçlerinin 2 askeri noktasına saldırı düzenledi.

TRUMP, PETROL SAHALARINI GÜVENCE ALTINA ALACAKLARINI DUYURMUŞTU

ABD güçleri, geçen hafta Haseke'de gerginliğin yaşandığı bölgeye yakın 2 yerde yeni üs ve askeri nokta kurma çalışmaları başlatmıştı.

YPG/PKK'ya desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

REJİM GÜÇLERİ, TÜRK ASKERLERİNE SALDIRMIŞTI

Esad rejimi güçlerinin Türk askerlerine yönelik saldırılarına Türkiye sert şekilde karşılık vermiş ve çok sayıda rejim kuvveti etkisiz hale getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada "Gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR 11
  • adalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu resme bakıp bir tek kelime gelir insanın aklına yazık ettiler suriyeye insanlığa
    Cevapla
  • Halit 4 yıl önce Şikayet Et
    Ibretlik bir fotoğraf birlik olamayan halkın toprağına namahrem eli değmiş Allah araplara biran önce birlik olmayı nasip etsin olmazlarsa daha çok müslüman kanı akar
    Cevapla
  • Mavi Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    esadın sarayını bombalayın ... şehitlerimizin intikamını almak için .
    Cevapla
  • cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Esat rus ussunde kaliyor
    Cevapla
  • Ziyaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz Esad Rus savaş gemisinde yaşıyor neyin kafasindasin
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile Rusya arasında pürüz çıktığını gören Amerika Türkiye'yi yanına çekmek için çabalıyor. Ne ABD ne de Rusya Esed'in gitmesini isteniyor. Çünkü Esed Rusya sayesinde ayakta. ABD'de Irak Kürdistanı ardından Suriye petrol sahalarına konma ve İsrailin vadedilmiş topraklarını "İŞİD Masalı" anlatarak enişletme derdinde! Türkiye şu anda ne ABD ne de Rusya ile ortak hareket etmiyor.Madem bu ikili verdikleri sözde durmadı. ÇAĞIRIN ÇİN'İ. YERLEŞTİRİN BATMANA. AFRİKALARDA NUFUZ ELDE ETMEYE ÇALIŞACAĞINA " AKDENİZ, KIBRIS, LİBYA DENKLEMİNDE BİZE YARDIMCI BİR MÜTTEFİK DAHA YARATIN..Musluğun başında olan biziz bunu unutmayın!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejimin kendi halkını, dokuz yıldır acımasızca katletmesi, zulmetmesi, evinden barkından sürmesi bir yana dursun, aynı zamanda terörle mücadele görüntüsü altında sürerek, Türkiye’yi sıkıştırmak amaçlı bir operasyon yürüttüğü açıktır. Bir ülke kendi halkını bu tür bir amaçla nasıl kullanabilir? Diğer taraftan açık olan bu Esad planını hoş gören ve hava ateş destek vasıtalarıyla destekleyen, katil Esad’a silah-mühimmat ve akıl veren bir Rusya var. Bu da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu olarak karşımızda durmaktadır. Eğer plan Rusya dahilse şu anlaşılıyor, Suriye sahasında Rusya Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duymamaya başladı, bölgeden çıkmasını istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar