İtalya'da ölü sayısında rekor artış

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 475 kişi artarak 2978'e yükseldi. İtalya Başbakanı, akşam saatlerinde kabinesini acil toplantıya çağırdı.

GİRİŞ 18.03.2020 20:26 GÜNCELLEME 18.03.2020 22:36
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 475 kişi artarak 2 bin 978'e yükseldi.

Ülkede, 21 Şubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği basın toplantısında, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 28 bin 710’a ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 35 bin 713 olduğunu bildirdi. 

Borrelli, dün 2 bin 941 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 1084 kişi artışla 4 bin 25'e çıktığını açıkladı. Sivil savunma yetkilisi, iyileşenlerdeki artışın önemli olduğunu belirtti.

Borrelli, ölü sayısının düne göre 475 kişi arttığını ve toplam sayının 2 bin 978'e yükseldiğini bildirdi.

Angelo Borrelli’nin açıkladığı rakam, ülkede 4 haftadır yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle devam eden acil durumda bir günde en yüksek sayı oldu.

Borrelli, virüs bulaşmasının önüne geçmek için halktan sokağa çıkışı en az seviyeye indirmelerini istedi. 

Lombardiya bölgesel yönetiminin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Giulio Gallera da bölgelerindeki vaka sayısındaki artışın düne göre daha az olduğunu ancak bugünkü kayıpların 319'unun bölgelerinden olduğunu söyledi.

İtalya Başbakan Giuseppe Conte, kabinesini akşam saatlerinde olağanüstü topladı. 

 

ABD'DE ÖLÜ SAYISI 115 OLDU

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 7 bin 323'e, ölü sayısının ise 115'e yükseldiği bildirildi.

KÜBA'DA İLK ÖLÜM

Karayipler ülkesi Küba'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 61 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti. 

İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI 100'Ü GEÇTİ

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 104'e yükseldi. Ülkede Kovid-19 teşhisi konulan kişi sayısı da 676 artarak 2 bin 526'ya çıkt

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • neghngğ 4 yıl önce Şikayet Et
    italya 80 yaş üstünü tedavi etmiyor
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan askerleri NATO tatbikatı için gelmişler ve tatbikat iptal edilince geri dönmeye başlamışlar. Bu bilgi alman haberlerinde geçiyor. Gizli saklı değil yani.
    Cevapla
  • Tonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kızda diğer vatikanlı kadın gibi bir yere (kendi sağ alt tarafına) bakıp bakıp konuşuyo. Hastalık, sıkıntı yok demiyoruz ama daha kötüymüş gibi pompalıyorlar sanki.
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    CANIM TÜRKİYEM: Bir tarafta 60 yaş üstü nüfusunu gözden çıkaran İngiltere, Hollanda, İtalya ve Avrupa diğer Tarafta o ülkelere bile yardım yapabileceğini teklif eden Türkiye.. Bir tarafta sigortan yok ise öl diyen ileri batı ülkeleri diğer tarafta 65 yaş üstü kişilerin evlerine bedava kolonya ve koruyucu maske dağıtan canım Türkiyem. Seninle gurur duyuyorum sevgili ülkem. Seninle gurur duyuyorum sevgili Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın bu virüsle dünya gündemini meşkul edip birşeyler çevirdiği söyleniyor böyle bir atmosferde Avrupa’ya 40bin asker ve tank ve mühimmatlar yolladı sadece 37bin asker hamburga yolladı 4 gün önce
    Cevapla
  • sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    olabilir tabiki
    Cevapla
  • Malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Haber istihbarat kaynağı göster doğruluk payını araştıralım gündemi meşgul edebilirler daha öncede yapmadıkları taktik yoktu zaten
    Cevapla
  • ercani 4 yıl önce Şikayet Et
    kaynak ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı