Yemen ordusu, Husilere ait 3 askeri birliği yok ettiğini duyurdu

Yemen ordusu, Marib vilayetindeki Husilere ait 3 askeri birliği yok ettiğini duyurdu.

Yemen ordusu, Husilere ait 3 askeri birliği yok ettiğini duyurdu
Yemen ordusu, Husilere ait 3 askeri birliği yok ettiğini duyurdu
GİRİŞ 25.04.2020 10:02 GÜNCELLEME 25.04.2020 10:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ülkenin doğusundaki Marib vilayeti Survah cephesi komutanı Tuğgeneral Ahmed Ebu Usba, orduya ait Semtembernet haber sitesine yaptığı açıklamada, geçen günlerde, İran destekli Husilerin büyük çaplı saldırılarının Yemen ordusu tarafından püskürtüldüğünü, karşı tarafın ağır can kaybı verdiğini ve askeri teçhizatlarının büyük hasara uğratıldığını söyledi. 

 

Survah cephesinde saldırı hazırlığı yapan Husi milislere ait 3 büyük birliğin yok edildiğini belirten Usba, Marib vilayeti güzergahını ele geçirmek üzere Husilerin yaklaşık iki aydır hazırlık yaptıklarına dikkat çekti. 

Husilerden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

 

Ülkede petrol merkezlerinden sayılan Marib vilayetinin büyük kısmı, Yemen ordusunun kontrolünde bulunuyor. Vilayetteki bazı noktaları elinde tutan Husiler, kontrol alanlarını genişletmek için çaba göstermeye devam ediyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    SUUD da İran da bozguncu ve zalimdir. Müslüman kanı dökmesine hiç ses çıkarmadan ABD nin karşısında demek gerçekleri örtenlerin vasfıdır. Hizbullah'ın eski liderleri müslüman kanı döken hizbullah askerlerini direkt cehennemdedirler diye olayı gayet net ifade etmiştir. Esed i de nusayri olarak -şii lik ile hristiyanlık arası bir şey- , iran sünnilerden daha yakın görmüş ki çoluk çocuk kadın katledilmiş tecavüz edilmiş.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Husiler defolup gitsin yemenden
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemen ordusu dediğiniz SUUD destekli, kendilerine islam ordusu diyen ama bırakın ABD, İsraile bir şey yapmayı, en büyük desteği sağlayanlardır. Rusya, İran, Suriye'de olduğu gibi doğru yerde duruyor, ABD ve uşaklarının karşısında!
    Cevapla
  • Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıkar ilişkisi için olmasın o. kim ölüyor.kimin kanı dökülüyor,kimin silahıyla bütün bunlar oluyor, yahu cahil cahil konuşmayın, al birini vur öbürüne, Rusya yıllarca türk devletlerini elinde tutmadimi . yaptığı günlükler gelmez ama unutma.
    Cevapla
  • trk 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıl başa büyük sermaye .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap