AB'den koronavirüsle mücadele için yardım kampanyası

Avrupa Birliği, Bill Gates Vakfı ile birlikte 7,5 milyar euroluk bir yardım kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Birliğin Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, projeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

AB'den koronavirüsle mücadele için yardım kampanyası
AB'den koronavirüsle mücadele için yardım kampanyası
GİRİŞ 03.05.2020 12:53 GÜNCELLEME 03.05.2020 12:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Koronavirüs sürecindeki etkisiz rolü ve sorumluluk alamayışından ötürü eleştirilerin hedefi olan AB, salgınla mücadele konusunda 7,5 milyar euroluk bir yardım kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.

 

 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, koronavirüsle mücadele kapsamında Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın da desteklediği kampanyayı sosyal medya hesabından duyurdu.

TELEVİZYONDA PARA TOPLANACAK

Kampanyaya ilişkin detaylar da gün yüzüne çıkıyor. Buna göre bir televizyon programı yapılarak uzun süreli bir yayın ile para toplanacak. Tüm yayın boyunca elde edilecek olan paranın Kovid-19 salgınını önleme, tedavi ve aşı çalışmaları için kullanılması hedefleniyor.

 

 

Cuma günü açıklama yapan von der Leyen koronavirüsle mücadeleye destek amacıyla 4 Mayıs Pazartesi günü düzenleyecekleri televizyon programında telefon ve internet üzerinden bağış toplanacağını ve dünyanın birçok farklı ülkesinden şirket yöneticileri, hayırseverler, sanatçılar ve vatandaşlardan kampanyaya destek beklediklerini açıkladı.

AŞI TEDAVİ VE ÖNLEME İÇİN KULLANILACAK

 

Toplanması hedeflenen 7,5 milyar euroluk meblağın 4 milyar eurosunun sadece aşı geliştirilmesine ayrılacağı, 2 milyar euro tedavi masrafları ve 1.5 milyar euronun da Covid-19 test sistemleri için harcanacağı bildirildi.Toplanması hedeflenen 7,5 milyar euroluk meblağın 4 milyar eurosunun sadece aşı geliştirilmesine ayrılacağı, 2 milyar euro tedavi masrafları ve 1.5 milyar euronun da Covid-19 test sistemleri için harcanacağı bildirildi.

KAMPANYAYA DESTEK

 

Kampanyaya Tottenham Hotspur'un teknik direktörü Jose Mourinho ve Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas şimdiden destek vereceklerini belirtirken, sosyal medyada #GlobalResponse (küresel cevap) etiketiyle internet kullanıcılarına da çağrıda bulunulacak.

YORUMLAR 9
  • Batman 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp duysun kulakları varsa
    Cevapla
  • Hümmet çiftçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki chpliler ve hdpliler ve iyi partililer oraya bagis yapsin.
    Cevapla
  • tabiki 4 yıl önce Şikayet Et
    buraya elbette yapar
    Cevapla
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    yok ya ab yardım mı toplarmış çok ilerici bunlar bah bah. devletleri ne güne duruyor ki yanniii
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa milletine para veriyor, onlardan para istemiyor diyenler artık diyemeyecek. :)
    Cevapla
  • Türker 4 yıl önce Şikayet Et
    sokaklar kireç kaymağı ile yıkansın virüsün bir numaralı düşmanı devletimiz 3 yıllık altin bonosu çıkarsın nasılmı tüm vatandaş karın ellerinde bulunan altının yarısı hazineye birc olarak 3 yıllığına verilse ve kar oranı yüzde 20 olarak geri verilse bu dönemi çok rahat atlatırız en az 100 milyar dolarlık bir altin var vatandaş yarısını verse altin in ve bu fondan bir yıllığına kişiler ve aileler tespit edilip her aileye 20 bin tl hibe verilse memurlar ve garanti maaş lliç koronaya yeneriz bu paranın yarısı acil yatırıma gitse bu dönemi ancak böyle atlatiriz yarın ekonomi bozulursa evindeki altının sana ne faydası var ayrıca tüm yüzde 20 ile yüzde .10 düşmeli 7000 bin tl üzeri icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı