ABD'nin 2 numarasına Ayasofya ayarı! Türk Büyükelçi had bildirdi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in skandal "Ayasofya" paylaşımına cevap verdi. Kılıç, "Ayasofya, tüm inançlar için açık kalacaktır. Son 500 yıldır olduğu şekilde, tarihi mozaikler korunacaktır." dedi. Yunan Başpiskoposu'nun da es geçmeyen Kılıç, "Başpiskopos Elpidophoros, aynı şeyi Yunanistan'daki Osmanlı Müslümanlarının mirası için söyleyebiliyor mu?" dedi.

ABD'nin 2 numarasına Ayasofya ayarı! Türk Büyükelçi had bildirdi
ABD'nin 2 numarasına Ayasofya ayarı! Türk Büyükelçi had bildirdi
GİRİŞ 25.07.2020 06:51 GÜNCELLEME 25.07.2020 06:56
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Ayasofya paylaşımına verdiği yanıtta, Ayasofya Kebir Camii'nin tüm dinlere açık olacağını ve içerisindeki mozaiklerin korunacağını belirterek, Yunan Ortodoks Kilisesinin Osmanlı mirasları için aynı şeyi söyleyip söylemeyeceğini sordu. 

 

 

Pence'in Amerikan Ortodoks Başpiskoposu Elpidophoros ile yaptığı görüşme sonrası Twitter hesabından "Ayasofya'nın tüm inançlar için ilham ve tefekkür kaynağı olarak ulaşılabilir kalması" mesajının ardından, Büyükelçi Kılıç'tan yanıt geldi.

BÜYÜKELÇİMİZDEN PENCE'E CEVAP

 

 

Pence'in paylaşımına verdiği yanıtta, Kılıç, "Ayasofya, tüm inançlar için açık kalacaktır. Son 500 yıldır olduğu şekilde, tarihi mozaikler korunacaktır." ifadesini kullandı. 

Kılıç ayrıca, Pence'e "Başpiskopos Elpidophoros, aynı şeyi Yunanistan'daki Osmanlı Müslümanlarının mirası için söyleyebiliyor mu?" sorusunu yöneltti. 

PENCE'İN AYASOFYA AÇIKLAMASI

Pence söz konusu Twitter paylaşımında, "Başpiskopos Elpidophoros'a da söylediğim gibi, ABD Ayasofya'nın tüm inançlar için ilham ve tefekkür kaynağı olarak ulaşılabilir kalması çağrısında Yunan Ortodoks Kilisesinin yanında durmaktadır." ifadesini kullandı. 

Hem yurt içi hem de yurt dışında dini özgürlüklerin korunmasının ABD'nin dış politikasının önceliği olduğunu vurgulayan Pence, ABD'deki 1,5 milyon Yunan Ortodoks Kilisesi üyesinin yaptığı işlere de değer verdiklerinin altını çizdi.

YORUMLAR 27
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de kaç milyon müslüman var. Onların da diyecekleri vardır.
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman İslamiyete saygı duymayı öğrenir birileri o zaman aynı saygıyıda bizden isteyebilirler ne verilirse onu isteme hakları var fazlasını istemek yüzsüzlük olacaktır
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • tcli müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    küffar laiklik diye zokayı bize yutturmuş. bak kendileri bir papazdan emir alıyor papaz görüş tavsiye veriyor. nerde kaldı laiklik. uyan ey müslüman laiklik diye bir şey yoktur ben laikim diyen kafir oluyor (timurtaş uçar hoca)
    Cevapla
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardesım bu ulkenin basina gelen en buyuk felakettir laik lik,sozde demokrasi,avrupa insan haklari gibi safsatalar..bu sistem fuhus,teror,uyusturucu,kadin cinayetleri ve tecavuz vakalari,kumar,alkol ve zararlarini,hirsizlik ve buna benze butun pis isleri uremesine neden olan yegane sistemlerdir yahudilerin uydurdugu,amerika ve avrupaya oradanda turkiye ye hatta butun dunya ya deli gomlegi gibi giydirdikleri sistem.bu illegal yapilanmadan kazandikalari paradan hesaplasak hepimizin agzi acik kalir..dunyada ac kimse kalmaz.ama en buyuk zarari maneviyati yikip embesil bos beles insan toplulugu yetistirmek.islamiyet bunlara karsi geldigini emrettigi icin,tek dusmanlari islamiyet..
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Camiler tüm inançlar için açık olmaz ve olamaz da, bu doğru bir cümle değil. Camiler sadece ve sadece Müslümanlar için açıktır, lakin edebe uygun hareket eden ve giyinen gayri müslimler de gelip ziyaret edebilir
    Cevapla
  • YatandAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    yan yana durunda hepinizi birlikte halledelim uzaklaşmayın birbirinizden hepinizi aynı yere gömelim çakal sürüsü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt