Son dakika: Yunanistan'ın Ayasofya tepkisine Erdoğan'dan tarihi rest!

Son dakika haberleri...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına Yunanistan'dan gelen tepkileri kastederek, "Son günlerde çok fazla gürültü çıkaran ülkelerin hedefi Ayasofya değil, bizim buradaki varlığımız." dedi. Erdoğan: "Bizim kimsenin toprağında, doğal kaynağında gözümüz yoktur ancak kendi çıkarımıza da kimsenin el uzatmasına izin vermeyiz." dedi.

Son dakika: Yunanistan'ın Ayasofya tepkisine Erdoğan'dan tarihi rest!
Son dakika: Yunanistan'ın Ayasofya tepkisine Erdoğan'dan tarihi rest!
GİRİŞ 25.07.2020 15:12 GÜNCELLEME 25.07.2020 15:51
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya'daki açılış törenine telekonferansla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ayasofya, Libya ve Ege konularında Yunanistan ve diğer ülkelerin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

HEDEF AYASOFYA DEĞİL BİZİM VARLIĞIMIZ

Son günlerde çok fazla gürültü çıkaran ülkelerin hedefi Ayasofya değil, bizim buradaki varlığımız. Karada, denizde, havada, her yerde milletimizin, ülkemizin, dostlarımızın hakkını hukukunu savunduk. Irak'tan Suriye'ye Libya'dan Ege'ye kadar nerede ülkemize yönelik tehdit varsa, tereddüt etmeden gidip gücümüzü ve kararlılığımızı ortaya koyduk.

HUKUK VE ÇIKARIMIZA EL UZATMASINA İZİN VERMEYİZ

Ekonomimize kurulan tuzakları bozarken, desteklerle milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik. Milletimizin tüm fertlerine nefes aldıracak tedbirleri hayata geçirdik. Maruz kaldığı her saldırının ardından Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenleri hamd olsun bu süreçte bir kez daha hayal kırıklığına uğrattık.

Bizim kimsenin hakkında hukukunda toprağında denizinde gözümüz yoktur. Ancak kimsenin hak, hukuk ve çıkarımıza el uzatmasına izin vermeyiz.

Güçlü ve büyük Türkiye vizyonumuz, yavaş yavaş ete kemiğe bürünmeye, fiili neticelere dönüşmeye başladı.

Zorbalıklar karşısında vereceğimiz cevabı fiilen veriyoruz. gerekirse daha fazlasını yapmaktan da çekinmeyiz.

MİÇOTAKİS'TE BÖYLE HAZIMSIZLIK YAPMIŞTI

86 yıl sonra cemaatine kavuşan Ayasofya Camii, bugün kılınan ilk Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı. Ayasofya Camii'nin ibadete açılması İslam alemi ve Türkiye'de sevinçle karşılanırken, Yunanistan'da şok etkisine neden oldu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, tarihi günde kameraların karşısında geçti. Yunan Başbakan 'Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir' dedi.

YORUMLAR 75
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan artık şunu anlamalı..Türkiye'ye telefon edip "Ben Yunanistan Hava Kuvvetleri komutanı olarak Yunanistan'dan 1 F-16 ile, İsrail Hava Kuvvetleri komutanı da İsrailden 1 F-16 ile gelecek ve MEİS adası ÜZERİNDE BULUŞACAĞIZ" telefonlarına ses çıkartmayan !? ne komutanlarrrr (???) ne de siyasilerrr varr..?? Ayrıca Yunanistan Kardak'ta keçi besleyerek onlara ot/su atarak " "bir ada veya kayalık o ada üzerinde tarım hayvancılık yapana aittir maddesine dayanmasını yutacak, bu ortama kimse göz yumacak NATOcu çok az kişi kaldı artık!!!
    Cevapla
  • ümit hayrık 3 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar arkandayız reis... ülkemixin bağımsızlığı ve istiklali uğruna seve seve canımızı da veririz Alahın izniyle...
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl zayıflık Yunan Başbakanının yaptığı bu açıklamadır. Türkiye güçlüdür Büyük Türkiye yolunda ilerlemektedir Ey Avrupa bunu öğren.
    Cevapla
  • yk. 3 yıl önce Şikayet Et
    iste okadar
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Marmaray haftasonu gece calismiyor, nasıl sabah namazına Ayasofya ya gidecegiz? Marmaray whatsapp a mesaj attım, gece sefer yok, Beyazmasaya sor diyor, beyazmasayı arasam diyecek ki metrolar gece calisiyor Marmarayı Ulaştırma bakanlığına sor niye calismiyor, yunan ülkedeki tüm bayrakları yarıya indiriyor, Marmaray haftasonu gece 2 sefer koyamıyor, çok üzücü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...