Yunan basını: Kapıya dayandılar! Savaşın galibi Türkiye

Yunan basını, Libya'nın en büyük galibinin Türkiye olduğunu yazdı. Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin, Türkiye'nin desteğiyle Sirte kapısına dayandığını belirtti.

Yunan basını: Kapıya dayandılar! Savaşın galibi Türkiye
Yunan basını: Kapıya dayandılar! Savaşın galibi Türkiye
GİRİŞ 27.07.2020 11:56 GÜNCELLEME 28.07.2020 09:25
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yunan haber sitesi To Vima'da Tania Bozaninou imzalı haberde Türkiye'nin Libya'da gösterdiği başarıya dikkat çekildi.

 

"TÜRKİYE KAZANDI"

Türkiye'nin Suriye'de Esed rejimine karşı başarı kazandığını belirten Yunan basını, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Serrac'a verdiği destekle Libya'daki savaşı lehine değiştirdiğini belirtti.

 

"LİBYA ORDUSU, TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA SİRTE KAPISINA DAYANDI"

Yunan basını, Libya ile imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'nin yardımıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Trablus'daki Hafter saldırılarını püskürttüğünü ve Sirte kapısına dayandığını yazdı.

UMH ORDUSU SÖZCÜSÜ: SİRTE İÇİN TALİMAT BEKLİYORUZ

Askeri operasyonların Libya topraklarının tamamında kontrolün sağlamasına kadar devam edeceğini vurgulayan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, yaptığı açıklamada, Sirte çevresindeki durumların planlandığı gibi gittiğini ve Libya ordusunun Yüksek Komutanının talimatını beklediklerini söyledi.

KANUNU'DAN SİSİ'YE YANIT

Kanunu, Cufra ve Sirte’nin "kırmızı çizgi" olduğunu söyleyip Libya'ya askeri müdahale sinyali veren Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi’ye yanıt vererek, "Sadece meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti kırmızı çizgileri belirtiyor" dedi. Kanunu ayrıca, "Zafer Yolları" askeri harekatını başlatmak için talimatları beklediklerini vurguladı.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 27
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten ne kadar cahil herifler miş Yunan halkına gerçekten üzüldüm cahil siyasetçi cahil sözde yazar ları var adam en büyük kazanan Türkiye diyerek kendi aklı sıra Yunan halkını korkutup iktidarın politikasını destekletmeye çabalıyor ama Libya nın en büyük galibi sayelerinde Libya da yanlız bırakılan Türkiye değil destekledikleri Hafter sayesinde Rusya olacak Ak Deniz e kuracağı üst ler sayesinde tamda AB nin karşısına yerleşmiş olacaklar ve tamda Ak Deniz in ortasına füzelerini koymuş olacaklar buda bütün Ak Deniz e kıyısı olan ülkelerin Rusya füzelerinin tehditi altına gireceği demek olacak Ruslar bu yüzden minnettar olacak Hafter destekçilerine
    Cevapla
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Güney Kıbrıs tamamen Türkiye ye ilhak edilmeli.
    Cevapla
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydiniz.siz kimin ile aşık attığınızı bilmiyorsunuz.sizin karşınızda TÜRKLER var.
    Cevapla
  • meg 3 yıl önce Şikayet Et
    rabbim reise uzun ömür versin, sayılarını çoğaltsın
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazanan türkiye degil libyali kardeslerimiz
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle haberlerden bu sonucu çıkartmak gerekmez asıl kazanan Rusya Ruslar Ak Deniz de yerleşme imkanı bulacak dahası Askerini buraya yerleştirme imkanı bulacak üst çalışmalarına başladılar bile boşuna mı Rus paralı askerleri Sirte de direniyorlar tamda istedikleri yer Ak Deniz in ortası ve Ege Denizinin de karşısı çevre ülkelerini füzelerin gölgesi altına alabilir Fransa Yunanistan Kıbrıs Rum Kesimi BAE Mısır Suudi ler sayesinde buraya yerleşmiş olacak Rusya strateik hamle budur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor