Türkiye'den çok sert açıklama! Avrupa’nın şımarık çocukları...

Dışişleri Bakanlığı, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının ardından Türkiye'yi hedef alan Yunanistan'a çok sert yanıt verdi. Son dakika açıklamasında, "Ayasofya’da yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen Avrupa’nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmıştır. Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı Bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege’deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir." denildi.

Türkiye'den çok sert açıklama! Avrupa’nın şımarık çocukları...
Türkiye'den çok sert açıklama! Avrupa’nın şımarık çocukları...
GİRİŞ 25.07.2020 10:02 GÜNCELLEME 28.07.2020 08:21
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

İşte Dışişleri'nden yapılan o açıklama; 

 

Yunanistan, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına tepki gösterme bahanesiyle İslam’a ve Türkiye’ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur. Yunan Hükümetinin ve Parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı bayrağımızın Selanik’te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz. 

"AVRUPA'NIN ŞIMARIK ÇOCUKLARI BUNUN EZİKLİĞİNDEN KURTULMALIDIR"

Ayasofya’da yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen Avrupa’nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmıştır. Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı Bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege’deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir. Yunanistan, 567 yıldır uyanamadığı Bizans rüyasından artık uyanmalı ve bunun ezikliğinden kurtulmalıdır. 

 


"HİÇ BİR ÜLKE TÜRKİYE'YE DERS VEREMEZ"

Ülkesindeki Müslüman Türk Azınlığa yönelik baskıları AİHM kararlarıyla tescil edilen, topraklarındaki tarihi camilerin yıkılmasına göz yuman, başkentinde cami bulunmayan tek Avrupa ülkesi Yunanistan’dır. Milli egemenliğini kullanma konusunda hiçbir ülke Türkiye’ye ders veremez. 

"SONSUZA KADAR KORUMAMIZDA OLACAKTIR"

Türk milletinin iradesi doğrultusunda ibadete açılan Ayasofya-ı Kebir Camii-i Şerifi, topraklarımızdaki diğer kültür varlıklarımız gibi Türkiye’ye ait olup, sonsuza kadar mülkiyetimizde ve korumamızda olacaktır.

Ayasofya Camii’nin ibadete açılması, 1972 UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’nin gereklerine de ruhuna da uygundur. 

"BUNDAN SONRA DA HERKESE AÇIK OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Türkiye’nin tüm dini hak ve özgürlüklere bağlılığı ve hoşgörü geleneği doğrultusunda, tüm dinlere kucak açan barış dini İslam’ın mabedi Ayasofya-ı Kebir Camii-i Şerifi, bundan sonra da herkese açık olmaya devam edecektir. 

TÜRK BAYRAKLARI YAKILMIŞTI

Yunanistan’ın Selanik kentinde, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasını protesto eden aşırı sağcı bir grup Türk bayrakları yaktı.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan’da Türk bayrağının yakılmasını lanetleyerek, “Kendi bayraklarının yanına dün Bizans bayrağı asanlar ve yas ilan edenler bayrağımıza saygısızlık yapamazlar. Bayrağımızı yakan faşistler, dün Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, bayrağımızın gölgesindeki milletimizin mesajını iyi anlamalıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 73
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis arkanda koskoca Türk milleti duruyor. Vur de vuralım öl , de ölelim. Gerekirse Yunan palyaçosun unbirkaç gemisini denizin dibine gömelim. Sizinle gurur duyuyoruz.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ayasofyanın cami olmasına karşı çıkanların verdiği tepkisi bir yunanlının bayrağımızı yakması kadar farkı kaldı siz zaten yunanlıların papanın ağzıyla konuşarak hz.Muhammedin Fatih Sultan Mehmet hana övdüğü dizelerin lanetini üstünüze çektiniz varın gidin bu ülkeden lanetiniz bu masum insanların yakıp kavurmadan ait olduğunuz topraklarda yek vücut olduğunuz decallerle kavrulun
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    AYASOFYAYI ne den niçin niye CAMİLİKTEN çıkartıp 24 temmuz 1934 de kanun çıkartıp müzeye çevirenlere FATİHİN TORU OLARAK dünya ve ahiretteki haklarımı helal etmiyorum kıyamet gününe kadar cehennem azabıyla azablasınlar sonsuza dek cehennemde kalsınlar CENABI ALLAH KAHHAR ismiyle kahretsin sonsuza dek AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    AYASOFYA AYASOFYA ne güzel bir mabed MESCİDİ AKSA KABEİ MUAZZAMA AYASOFYA yeryüzündeki ALLAHIN cenneti 3 adet 2 si bizde sıra 3. cüde KABEİ MUAZZAMA AYASOFYA sıra MESCİDİ AKSADA sabır arkadaşlar sabır CENABI ALLAH 2 sini nasib etti sırada MESCİDİ AKSA var
    Cevapla
  • erhan kahveci 3 yıl önce Şikayet Et
    o bayragın direyi varya yunan anladin sen onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi