Yunanistan'da Türkiye ve Erdoğan itirafı: İki hayati hata yaptık, bizden bıktılar

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un kışkırtmasıyla Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunan hükümetine, içeriden de eleştiriler gelmeye başladı.

Yunanistan'da Türkiye ve Erdoğan itirafı: İki hayati hata yaptık, bizden bıktılar
Yunanistan'da Türkiye ve Erdoğan itirafı: İki hayati hata yaptık, bizden bıktılar
GİRİŞ 08.09.2020 08:58 GÜNCELLEME 08.09.2020 15:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisi Doğu Akdeniz'de faaliyetlerini sürdürürken Yunan yetkililerin sert açıklamalarına karşılık Atina'da bazı isimler Yunan tezlerini eleştiren çıkışlarda bulundu.

 

Bu önemli isimlerin Atina'ya tepkisi özetle şu şekilde:

Kostas İordanidis"MACRON'A UYMAYALIM"

Kathimerini Gazetesi’nden Kostas İordanidis: "(Fransa Cumhurbaşkanı) Macron'un Erdoğan ile çekişmesi, şüphesiz Atina ve Kıbrıs'a (Rum kesimi) rahat bir nefes aldırıyor. Bu stratejik çekişmenin özü, bölgeden çekilmesi öngörülen ABD'nin boşluğunu kimin dolduracağıdır. Yunanistan'ın Fransa'nın bölgedeki hedefleri ile bütünleştiği izlenimi vermesi tehlikelidir. Fransa'nın bu dönem Yunanistan'a desteği şüphesiz önemlidir. Ancak rotayı Macron'un yönüne kırmak, geçici bir şey olmaktan öteye gitmemelidir. Çünkü herhangi müttefik bir ülkenin, NATO dışındaki arzuları ile bütünleşmek, sonuçları kestirilemeyecek tehlikeler barındırır."

"AVRUPA BİZDEN BIKTI"

Ta Nea Gazetesi’nden Hristos Papahristu: "Yunanistan'ın önünde iki seçenek var. Birincisi, kısa sürecek bir savaş. Burada, Türklerin Meis Adası'na saldırması gibi bir tehlike var. Geri alabilmek için 50-60 yıl müzakere yapılması gerekir. İkinci seçenek, diyalog. Burada da ağır bir 'siyasi yenilgi' tehlikesi var. Yani Türkiye'nin sürekli taleplerde bulunacağı ve Yunanistan'ın da taviz vermek zorunda kalacağı bir süreç. Sürekli olarak '(Cumhurbaşkanı) Erdoğan tahrik ediyor, saldırıyor' demek, ne gerçekçiliktir ne de gerçek ile ilgisi vardır. Erdoğan her tahrik ve tehdit ettiğinde, Avrupa'ya koşmak da bir çözüm değil. Avrupa bize daha ne kadar tahammül edecek. Bizden bıktılar. Biz kendimizin haklı, Türkiye'nin haksız olduğuna sadece birbirimizi inandırdık. Gerçekçi olmalıyız. Aksi takdirde sırtımızı güreş minderinde, Avrupa'yı da karşılaşmanın bitmesi için geri sayan hakem olarak görebiliriz."

Hristos Papahristu

"İKİ ÖNEMLİ HATA YAPTIK"

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Milletvekili Liana Kanelli, Skai TV'ye yaptığı konuşmada, "Fransa bizim için değil, Libya için Doğu Akdeniz'de. Kimse Yunanistan'ın çıkarları için ölmüyor. Bana göre, iki önemli iletişim hatası yaptık. Birincisi, '(Cumhurbaşkanı) Erdoğan öyle, Erdoğan böyle' dedik. Oysa Erdoğan, 20 yıldan beri içeride ve dışarıda ülkesi için yaptığı hamlelerle ayakta duran stratejik bir akıl. İkincisi, Türkiye bölgesel süper bir güç" dedi. Kanelli, Atina'nın AB ve NATO üyeliğine karşı çıkan bir isim.

Liana Kanelli

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 16
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur bulun artık ne arıyorsak onu bizlerin üzerinden alın artık bu yükleri Allah şahit yetişemiyoruz.
    Cevapla
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan arada birde olsa bunlarin icinden dogru konusanlarda cikiyor hep boyle olsaniz ne var turkiye gibi bi dost ulke bulamazsiniz
    Cevapla
  • sosyalist 3 yıl önce Şikayet Et
    aklın yolu birdir.
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    artik alalim su meis mis rodos mus bakalim burnumuzun dibindeki adalar gidince neyi iddaa edecekler kita sahanligi filen kalmicak
    Cevapla
  • atara atar 3 yıl önce Şikayet Et
    meis adasını yüzerek istila mı etsek ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir