Rusya'dan Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs ve Türkiye'ye ilginç teklif

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Akdeniz'deki durumun endişe verici olduğunu söyleyerek, bölge ülkelerini diyaloğa çağırdı. Kıbrıs'ta yayın yapan Phileleftheros gazetesine konuşan Lavrov, Moskova'nın Rum yönetimi ile Türkiye arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu söyleyerek, "Rusya ile Türkiye arasında artan ilişkiler yüzünden sizinle olan diyaloğumuz etkilenmeyecek, buna dair güvence verebilirim" dedi.

Rusya'dan Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs ve Türkiye'ye ilginç teklif
Rusya'dan Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs ve Türkiye'ye ilginç teklif
GİRİŞ 07.09.2020 10:14 GÜNCELLEME 08.09.2020 09:00
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kıbrıs'ın en büyük gazetesi Phileleftheros'a mülakat verdi.

 

RUM YÖNETİMİNE TÜRKİYE GÜVENCESİ

Yarın Kıbrıs'ın güney tarafına ziyaret gerçekleştireceğini belirten Lavrov, "Rusya ve Türkiye arasında gelişen ilişkiler, hiçbir şekilde Moskova ile Lefkoşa arasındaki diyaloğu etkilemeyeceğine dair Kıbrıslı arkadaşlarıma güvence vermek istiyorum" dedi.

Lavrov'un yarın Rum yönetimini ziyaret edeceği açıklandı.

ARABULUCULUK TEKLİFİ

Ankara ile Rum yönetimi arasında yaşanan sorunları çözmek için arabulucu olmaya sıcak baktıklarını belirten Lavrov, "Birleşmiş Milletler, Ankara ve Lefkoşa arasındaki sorunları çözmek için evrensel bir platform. Eğer her iki taraf da ilgilenirse, Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye arasında iyi komşuluğun inşasına katkıda bulunmaya hazırız" diye konuştu.

DOĞU AKDENİZ İÇİN "DİYALOG" ÇAĞRISI

 

Doğu Akdeniz'deki gerilime de değinen Lavrov, yaşananların endişe verici olduğunu belirterek, "Biz çatışma potansiyelinin daha fazla artmasıyla ilgili herhangi bir eylemi kabul edilemez buluyoruz. Bölgedeki devletlerin liderlerine, sorunların veya uyuşmazlıkların yalnızca barışçıl yollarla ve hukuki alanda çözülmesi için defalarca çağrıda bulunduk" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN SÜRPRİZ PAYLAŞIM

Öte yandan Rusya'nın Atina Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Yunanistan Avrupa'daki geleneksel ortağımızdır. Yüzyıllardır süren ilişkilerimiz, Ruslar ve Yunanlılar arasındaki karşılıklı sempatiye dayanmaktadır. İşbirliği her alanda ilerlemeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 100
  • murat birinci 3 yıl önce Şikayet Et
    her zaman söylüyorum Ruslara asla güvenilmez hainin önde gidenidir
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Rum Kesimi hala kendi ülkelerini Yunanistan ın parçası zannedip olaya karışmazsa zararda görmez ama adadan tek atış onların sonu olacaktır bu verilen güvencenin değerini kıymetini bilsinler bunu Yunanistan ın yaptığı gibi çıkarıma kullanayım diye düşünmesinler bizim kızgınlığımız Yunanistan ın art niyetli politikalarına adamlar Türkiye yi AB ye girmesin diye senelerdir çaba sarf ettikleri gibi birde ülkemizin elindekileri alabileceğini zannediyor bu kabul edilemez Rumlar onların haklarını gasp etmemizi kabul ederlermiydi sormak lazım
    Cevapla
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce Karabağ'ı hallet 30senedir çözemedim siz nerede aracı oldunuz da orada sorun katlanarak çoğalıyor
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güvenilir Allah ın izniyle 1 ülke bu pandomi döneminde çok sayıda ülkeye yardım ettik Allah ın izniyle ve sözünü tutan 1 ülkeyiz Allah ın izniyle biz bize yeteriz kimsenin topragına SALDIRMADIK ama bizim olan ada kimseye vermeyiz Allahın izniyle
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Lannn kaşmer konsolosluk nasıl bir ilişki bu verdiğiniz s300 leri abd ye inceleme imkanı veren Yunan degilmiydi çıkıp ileri onlara konuşan sizle maytap geçen o Avrupa ülkesi degilmiydi ayı hee şimdi alnına para yapıştırılmış dansöz gibisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı