Son dakika haberi: Türkiye'den Macron'a tarihi rest! Türkiye'yi tehdit etmişti

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz konusunda AB'yi Türkiye'ye karşı harekete geçmeye çağırması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alması sonrası açıklamada bulundu.

GİRİŞ 10.09.2020 16:32 GÜNCELLEME 10.09.2020 17:15
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı "Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye'ye saldırmaktadır" açıklaması yaptı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye ile ilgili skandal açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı gelen açıklama şöyle denildi: "Fransa Cumhurbaşkanı Macron yine eski sömürgeci refleksleriyle kibirli, üst perdeden ders vermeye çalışan bir açıklama yapmıştır. Aslında Macron'un açıklamaları kendi acziyetinin ve içinde bulunduğu çaresizliğin dışa vurumudur. Zira tüm dünyada serbestçe at koşturdukları günler geride kalmıştır. Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, kirli oyunlarını bozduğumuz Macron iç açısıyla her gün fütursuzca Türkiye'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırmaktadır.

"GÜCÜNÜ HER ZAMAN TÜRK HALKINDAN ALMIŞTIR"

Sayın Cumhurbaşkanımız Avrupa'da en yüksek oy oranıyla seçilen liderlerdendir. Sayın Cumhurbaşkanımız gücünü her zaman Türk halkından almıştır. Türk halkı ve Hükümeti, bu tür hezeyanlar karşısında hep tek yürek olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Akdeniz'de veya başka bir coğrafyada herhangi bir ülkenin deniz yetki alanını belirlemek Macron'un haddine değildir. Fransa, tektaraflı ve kışkırtıcı adımlar atan ve AB'yi kendi dar bakışlı çıkarları uğruna rehin alan Yunanistan ve GKRY'nin körü körüne avukatlığını yapacağına, uzlaşmadan ve diyalogdan yana tavır koymalıdır. Bu, Avrupalılığımız ve NATO Müttefikliğimizin de bir gereğidir.

AB'NİN ÇIKARLARINI DA RİSKE ATMAKTADIR

Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi mevcut tutumuyla gerginliği teşvik etmekte ve Avrupa'nın ve AB'nin büyük çıkarlarını da riske atmaktadır.

Doğu Akdeniz'e sınırı bile olmayan ve bölgede hala sömürgecilik anlayışıyla hareket eden Fransa'nın, Türkiye'nin bölgedeki ortaklığını, samimiyetini, işbirliğini ve insani ve girişimci dış politikasını eleştirmesi tam bir tutarsızlıktır. Halk nezdindeki desteği sürekli azalan Macron'un içine düştüğü aciz durumu Fransız halkının takdirine bırakıyoruz."

ŞENTOP'TAN MACRON'A 'HİTLER'Lİ CEVAP

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’ye yönelik sözlerine, İzmir’deki Bayrak Müzesi’nin açılışında dün yaptığı konuşmanın “Hitler-Fransa” benzetmesi yaptığı bölümü paylaşarak yanıt verdi. Şentop, şahsi twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, “Türkiye’ye Nazi Almanya’sı benzetmesi yapmak, tarihi tersinden okumaktır. Başka ülkelerin toprağında gözü olan zihniyeti birilerine benzeteceksek, bu Doğu Akdeniz’deki Macron ve Fransa’dır” diyerek şunları söyledi:

“Macron, Nazi Almanya’sıyla bir benzetme yapıyor Türkiye’ye. Çok tuhaf, tarihi tersinden okumaya çalışıyor. Nazi Almanya’sı ile ilgili en temel problem neydi, o zamanki Almanya, Nazi Almanya’sı kendi sınırlarına razı değildi. Uluslararası hukuka göre sahip oldukları haklara, yetkilere razı değillerdi. Başka ülkelerin toprağında, başka ülkelerin hak ve menfaatlerinde gözleri vardı. Onun için sağa sola saldırdılar. Peki bugün Fransa Doğu Akdeniz’de ne arıyor? Kendi ülke toprakları mı, kendi deniz alanı mı, kendi ekonomik bölgesi mi? Yok. Değil. İşte Hitlerin yaptığının benzeri bu değil mi? Başka ülkelerin hak ve menfaat alanlarında faaliyet göstermek. Başka ülkelerin haklarını çalmaya, onları kullanmalarına engel olmaya çalışmak değil mi Hitlerin temel meselesi, temel problemi. İşte o zaman eğer bir Nazi anlayışıyla Hitlerle alaka kurulacaksa bugün Fransa’nın yapmaya çalıştığı bu yayılmacı, yeni sömürgecilik anlayışının uzantılarına bakmak lazım.”

MACRON NE DEMİŞTİ?

AB'YE "TÜRKİYE'YE KARŞI BİRLİK OLALIM" MESAJI

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan ile dayanışma içinde olduklarını kaydeden Macron, "Türkiye'ye karşı ortak bir 'Avrupa tutumu' oluşturmaya çalışacağız" dedi. AB'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "daha iddialı, daha sıkı" olmasını gerektiğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'de gerilimin tırmandırılmasından kaçındıklarını söyleyerek, "Ancak Türkiye belirli konularda niyetini netleştirmeli" dedi.

"DERDİMİZ TÜR HALKIYLA DEĞİL, ERDOĞAN'LA"

Macron ayrıca, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ancak Doğu Akdeniz'de NATO müttefiki gibi hareket etmediğini söyleyerek, "Türk halkı büyük bir halk ve başka şeyler hak ediyor. Biz Avrupalılar, Türk halkına değil Erdoğan hükümetine karşı açık ve sert olmalıyız" dedi.

YORUMLAR 183
  • cetin tufan 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu bunlar kendilerini ne sayarlar bilinmez dürüst olun dik durun mert olun kabadayiliga son werin türkiye bu yapdiginizi yutmuyor yine diyorum mert olun mert beyler bu gün sizde ne varsa türkiyede mioslisi oldunu unutmyin sayin macron hosca kal sayin macron iyi düsün 300 milyon önünde türk var sonra karsdes ülke p a k i s tan
    Cevapla
  • cetin tufan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin makron tarihlerni hic okumamisa benziyor türkiyeye afrikada yapmak gayretinde olan macron sunu bilmeliki türk milleti savasci bir milletti ölüm türkler icin yeni bir yasamdir hadi gel diyorsun ök,,,, tirene bakar gibi bakmasina benser bu halleri macronun bunu iyi bilmesinki arkanda yalnizca kici bo,,,,,lu bir yunan var gerci ben 59 yidir amanyada yasiyorum türkiye ile hic alakom yok amma aslina bakarsan sayin macron hata ediyorsun gecmisine bir bak ne oldugunuzu o zaman anlarsin sayin macron türkiye 300 milyon bir devletten ibaret deyildir bugün askeri bakimdan amerikadan sonra türk ordusu oldugunu unutma oldumu kal saglicak ile macron
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak su densize, derdimiz Erdoganla diye bizi keriz yerine koymaya calisiyor. Kimin haklarini gasp etmeye calisiyorsun sen erdoganin mi. Yavuz hirsiz ev sahibini bastirir derler ya... Sanki Erdogan ve Macron ailesinde arazi kavgasi var, sen kimin hakkina göz diktin macron, o kenafir gözlerini elleri veririz... Bizi sömürdügün milletlere benzetme, zamaninda bizide sömürmeyi denediniz geri cekildiniz ama bu sefer gelirseniz sizleri gömeriz...
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron , aylarca kendi halkıyla savaşmış bir DİKTATÖR dür. .Fransız halkına özgürlük ve demokrasiyi sağlayacak sağduyu sahibi bir lider seçilmesi için Birleşmiş Milletler baskı yapmalıdır. Bu ruh hastası şahısın dünyayı karıştırma hamlelerine son verilmesi gerekiyor. Dünyayı sömürmeye alışmış bu acımasız Fransız yönetimi, Türk halkından ancak neyi sömüre bileceğini Reis gösterince hoşuna gitmedi galiba. Bunun kuyruk acısı başka.derhal görevine son verilmeli Fransız halkı bu diktatörden kurtarılmalıdır.. Dünya barışını tehlikeye sokuyor.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'a karşıysa Türk vatandaşlığına başvursun kabul edilirse oy vermez, olur biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...