Pompeo'dan Doğu Akdeniz açıklaması! ABD resmen talep etti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi hafifletmek için 12 Eylül'de (yarın) Kıbrıs'a gideceğini açıkladı. Pompeo, Doğu Akdeniz'deki krizi çözmek için gerçek bir diyalog kurulmasını umduklarını belirterek, müzakerelerin başlaması için askeri varlıkların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 11.09.2020 09:45 GÜNCELLEME 12.09.2020 10:34
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim artmaya devam ediyor.

 

YARIN KIBRIS'A GELİP KRİZİ HAFİFLETME KARARI ALDI

Afganistan barış görüşmeleri için Katar'ın başkenti Doha'ya uçan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, uçakta yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi hafifletmek için 12 Eylül'de (yarın) Kıbrıs'a gideceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

 

ASKERİ VARLIKLARIN GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP ETTİ

Pompeo, Doğu Akdeniz'deki krizi çözmek için gerçek bir diyalog kurulmasını umduklarını belirterek, müzakerelerin başlaması için askeri varlıkların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

BERLİN VE PARİS'E MESAJ

Almanya'nın diyalog için çaba sarf ettiğini, Fransa'nın ise Atina ve Güney Kıbrıs'ı "kararlı" bir şekilde desteklediğini belirten Pompeo, "Sorun barışçıl ve diplomatik yollarla çözülmeli" dedi.

TRUMP DA ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS'İ ARAYACAK

Pompeo, Ada'daki temaslarının Başkan Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis ile yaptığı telefon görüşmelerin tamamlayıcı nitelikte olacağını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 104
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    O gunler gectı artık sahayı bos bırakmayız guclu ve haklı olan bızız baska kapıya yurru anca gıdersın pompeo efendı.
    Cevapla
  • Sivastopol 3 yıl önce Şikayet Et
    Güyaa çözüm içinAsker çekin demek remen abd nin Türkiyeye savaş ilanı demek
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Kımse ısımıze karışmasın zaten Yunanistan’ı kıskırtan bunlar degılmı Türkiye cumhuriyeti çok degıstı eskı Türkiye yok karşınızda bunu bılın anlayın artık Pompeo gelse nolur gelmese nolur..
    Cevapla
  • Muhammet Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz büyük güçler (firavunlar-nemrutlar) gel bı çekilin Akdeniz'den siz. Baş başa bırakın bizi Yunanla. Bakın nasil barış ve huzur geliyor, görün. Siz kendinizi yormayın. Size zahmet olmasın.Golge etmeyin yeter! Biz Yunanlılarla kıyamete kadar huzur ve barış içinde yaşarız. Eminn olun. Barışı sağlamak bizim işimiz....
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda Rusya gibi Yunanistana gizliden destek verip gidecektir. Bunlara güvenmeyin ve inanmayın. Eğer Akdeniz sakinleşecek ise önce bölgeyle alskası olmayan devletler her türlü gemi silah vs. Geri cekmesi gerekiyor. Unutmayalım su uyur düşman uyumaz. Savaşlar bir hiledir. Dostu düşmanı iyi tanıyalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler