Yunanistan ateşle oynuyor! Türkiye ile ilgili skandal sözler

Yunanistan'dan Türkiye'ye ilişkin küstah açıklama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki Yunan kıta sahanlığında bulunanlar da dahil bölgedeki tüm savaş gemilerini derhal geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan ateşle oynuyor! Türkiye ile ilgili skandal sözler
Yunanistan ateşle oynuyor! Türkiye ile ilgili skandal sözler
GİRİŞ 10.09.2020 19:23 GÜNCELLEME 10.09.2020 19:23
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Doğu Akdeniz'de gerginlik yaşayan Yunanistan'dan skandal açıklama geldi. Doğu Akdeniz'de sürekli gerginliği tırmandıran provokatif hamleler yapan Yunanistan, Türkiye'nin derhal gemilerini Akdeniz'den çekmesi gerektiğini söyledi.

AB'YE ÇAĞRI YAPTI

Varvitsiotis, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi'nde Türkiye'yle ilişkilerin ele alındığı bir toplantıda konuştu. Doğu Akdeniz'deki gerilime değinen Varvitsiotis, Avrupa'nın egemenliğinin ve stratejik özerkliğinin tehdit altında olduğunu öne sürerek "AB, derhal bölgede kendisine uygun olan rolü oynamaya başlamalı" dedi.

"TÜRKİYE GEMİLERİNİ DERHAL ÇEKMELİ"

Gerilimin Türkiye tarafından tırmandırılmasına hemen son verilmesi gerektiğini kaydeden Varvitsiotis, gemilerin varlığının egemenlik haklarının ihlali anlamına geldiğini savunarak savaş gemileri de dahil tüm Türk gemilerinin derhal bölgeden çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Varvitsiotis, "Bir sonraki AB toplantısına Ankara'ya kararlılık mesajı verileceğini umuyoruz. Biz Türkiye'yle yapıcı ortaklık konseptine bağlılığımızı korurken Türkiye'nin de tutumunu değiştirmesini, provokasyonlarına ve tehditlerine bir an evvel son vermesini, bu ihtilafın barışçıl şekilde çözülmesini hedefleyen iyi niyetli bir diyalog başlatmasını istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 30
  • Yigido58 3 yıl önce Şikayet Et
    Kecinin olumu gelince cobanin sopasina saldirirmis once ege simdi ak deniz sizi bekliyor biraz yunan fazlaligi var sizde galiba
    Cevapla
  • Murat BEKTAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    emredersin pasam
    Cevapla
  • BLUEMEN 3 yıl önce Şikayet Et
    Heç Gülesim Yoktu, Çok Güldün ya :)
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Derhalmi.??? Tipe bak yaf..Derhal yarin yunanFistan ve fransa bayrakli resimleri olan tuvalet kagitlari cikmali piyasaya.
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    la bi gidin sivri sinek gibi bi oyana bi buyana konusup duruyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!