Türkiye'den Libya'da yeni hamle! Libya Savunma Bakanı açıkladı

Libya Savunma Bakanı Salahaddin en-Nemruş, Türkiye'yle birlikte orduyu yeniden inşa ve geliştirmeye yönelik programları uygulamaya başladıklarını duyurdu.

Türkiye'den Libya'da yeni hamle! Libya Savunma Bakanı açıkladı
Türkiye'den Libya'da yeni hamle! Libya Savunma Bakanı açıkladı
GİRİŞ 21.09.2020 00:50 GÜNCELLEME 21.09.2020 00:55

Nemruş, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı'nın Libya'daki meşru hükümeti destekleyen Türk tarafı ile görüştüğünü ve görüşmelerin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türk tarafıyla birlikte, silahlı kuvvetleri inşa ve yeniden yapılandırma, hava savunması, donanma, terörle mücadele ve özel kuvvetleri geliştirme programlarını uygulamaya başladık." 

ULUSLARARASI STANDARTLARA GÖRE BİR ORDU KURULACAK

Bu bağlamda ilk eğitim merkezinin başkent Trablus'un batısında hazırlandığını aktaran Nemruş, önceliğin uluslararası standartlara göre bir ordunun kurulması olacağını ifade etti.

"TÜRK VE KATAR SAVUNMA BAKANLARIYLA ANLAŞTIK"

Libya Savunma Bakanı Nemruş, 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya'yı desteklemeleri konusunda Türk ve Katar Savunma bakanlarıyla anlaştıklarını duyurmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye'nin Libya temaslarına değinen Nemruş, "Akar ve Atiyye ile eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya'ya destek vermeleri konusunda anlaştık." demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Hakkı Sakin 6 yıl önce Şikayet Et
    Libya kilit ülkelerden biri... İsrail elini Libyalı siyasilerin üstünden çekmek istemeyecektir... Rabbim bize birlik nasip etsin... BAE ye de yazıklar olsun... Mısır silkelenip bir ayağa kalksa, gerisi daha kolay olur sanki...
    Cevapla
  • sait dbakır 6 yıl önce Şikayet Et
    haydi hayirlisiyla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Başörtülü hakim istemiyorum" diyen avukata beraat
Libya kararı sonrası İsrail dağıldı! Tel Aviv, Türkiye'ye ateş püskürdü